"TO JE NEPRIHVATLJIVO" Zelenski žestoko udario na velikog saveznika Ukrajine
Foto: EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Reč je o prvom telefonskom razgovoru dvojice lidera nakon kanadske odluke da dopusti povratak u Evropu turbine za ruski gasovod Severni tok 1, koju je ukrajinski predsednik oštro kritikovao.

Zelenski je u noćnom video obraćanju rekao da je u nedelju razgovarao sa Trudoom i zahvalio mu se na velikoj odbrambenoj podršci.

UKRAJINA UŽIVO Zelenski optužio više od 60 službenika da rade protiv interesa zemlje (FOTO/VIDEO)

"Međutim, posebno sam naglasio da Ukrajinci nikada neće prihvatiti odluku Kanade u vezi sa turbinom Severnog toka", naglasio je ukrajinski predsednik.

Trudo je u sredu saopštio da je doneta "veoma teška odluka" da se odobri izuzeće od sankcija uvedenih Rusiji, u vezi vraćanja iz Kanade popravljene turbine potrebne za gasovod Severni tok 1.

Zelenski je, ponavljajući ranije komentare drugih ukrajinskih zvaničnika, izjavio "da Rusija ucenjuje gasom".

POČELO REŠAVANJE VELIKOG PROBLEMA Turbina za Severni tok otpremljena iz Kanade za Nemačku

On je istakao da međunarodni stav o sankcijama prema Rusiji mora da se temelji na "načelima" i na pojačanom, a ne smanjenom, pritisku na Moskvu.

"Ako sada postoji jedan prekršaj, samo je pitanje vremena kada će biti drugih", rekao je ukrajinski predsednik, navodi Rojters.

Simensova turbina za gasovod Severni tok 1 otpremljena je avionom za Nemačku iz pogona za održavanje u Kanadi, a očekuje se da će u Rusiju stići 24. jula, izvestio je danas list Komersant pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
db

18.07.2022 08:52

Ko je ovom kretenu Zelenskom dao pravo da išta kaže ? Ukrajinu je ubio svojom glupošću .

Ivan

18.07.2022 15:57

Zbog ovog podmićenog psihopate stotine ljudi poginulo a još više ih je koji ispaštaju. Ukrajina ipak neće postati kolonija EU i USA kao što su glavešine planirale.

Dile

19.07.2022 10:29

Zelenskog su malo zapadnjaci razmazili pa je čak toliko obezobrazio da ce da naređuje šta ko treba da radi . Ostace sam neka bude u to siguran , Pomoci nece dobiti ni od koga pogotovu što je ruska pobeda osigurana .