RUSI TVRDE DA SU OSAKATILI ŠEST UKRAJINSKIH BRIGADA "Eliminisali smo više od 1.000 vojnika"
Printscreen

Ovo je na brifingu 14. jula saopštio zvanični predstavnik resora general-potpukovnik Igor Konašenkov.

-Udari visoke preciznosti u rejonima naselja Bereznjegovatoe u oblasti Nikolajev, Konstantinovka i Kramatorsk Donjecke Narodne Republike pogodili su tačke privremenog razmeštaja jedinica 35. brigade marinaca, 54. mehanizovane brigade, 81. i aeromobilne brigade. 109. brigade teroodbrane. Kao rezultat udara, ukupni gubici ovih formacija iznosili su do 1.000 ljudi i više od 100 komada naoružanja i vojne opreme“, rekao je on.

Pored toga, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su pogodile i tačku privremenog razmeštaja bataljona 14. mehanizovane brigade, u kojoj su bili nacionalisti i strani plaćenici, u blizini mesta Časov Jar. Uništena su 43 militanta, oko 170 je ranjeno.

Osim toga, ruska armijska avijacija je izvršila udar visokopreciznim projektilima na mesto privremenog razmeštaja 97. bataljona 60. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine. Poginulo je 30 nacionalista, 37 je ranjeno.

Kako navode u Ministarstvu odbrane Ruske Federacije, na pozadini aktuelne situacije, među militantima nacionalističkih formacija učestali su sukobi i sukobi uz upotrebu oružja.

Uz to, pogođena su četiri komandna mesta, uključujući 61. pešadijsku jegersku (brdsku) brigadu Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Nikolajev i 80. desantno-jurišnu brigadu u rejonu Kramatorsk, tri skladišta municije u oblastima Soledara i Tatjanovke Donjecke Narodne Republike i Nikolajev, kao i skladište goriva za vojnu opremu u Harkovskoj oblasti, ljudstvo i vojnu opremu u 21 okrugu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading