NAJVEĆI PRIVATNI INVESTITOR U UKRAJINSKOJ PRIVREDI Rinat Ahmetov predao medijsku imperiju državi
epa DANIEL NAUPOLD

Ahmetov je sinoć u izjavi Rojtersu naveo da će Ukrajinska medijska grupa predati dozvole za svoje televizijske kanale i štampane medije državi, kao i da obustavlja rad onlajn medija.

- Nevoljno sam doneo odluku da moja investiciona kompanija SCM izađe iz medijskog biznisa - rekao je Ahmetov navodeći pomenuti zakon kao razlog.

- Kao najveći privatni investitor u ukrajinskoj privredi uvek sam govorio da nikad nisam bio, niti ću biti oligarh - naveo je on.

Ahmetov je objasnio da njegova kompanija nije uspela da proda medije po tržišnim uslovima zbog rata u Ukrajini i šestomesečnog roka koji je predviđao zakon o "suzbijanju opasnosti za nacionalnu bezbednost usled prevelikog utjecaja oligarha" koji je donet u septembru.

Rat u Ukrajini 139. dan - Alo.rs


Savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak je ocenio da zakon predstavlja "novu stranicu u odnosima države i biznisa" i pozdravio odluku Ahmetova kao dobar primer.

Rojters podseća da su u mesecima uoči ruske invazije televizijski kanali Ahmetova bili sve kritičniji prema predsedniku Volodimiru Zelenskom kao i da je biznismen dolazio u sukob sa vladom zbog predloženih zakona.

Zelenski je u novembru tvrdio i da Moskva planira da uvuče Ahmetova u pokušaj puča protiv njega, što je on odbacio navodeći da je "šokiran širenjem takvih laži".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading