LOŠE VESTI ZA ZELENSKOG Za Putina nema zime, evo šta je krajnji cilj Rusije! (VIDEO)
Alo! Ilustracija /J.V.

 

- Putin ima dosta oružja i vojnika, a na bojnom polju uspeva da ostvari pobede. Dakle, ruski predsednik će nastaviti svoj rad kako bi susednu zemlju oslabio do te mere da u budućnosti ne predstavlja pretnju od osvete - izhjavio je Vaner.

 

On kaže da će Vladimir Putin nastaviti svoj posao.

- Po mom mišljenju, njegov minimalni cilj je zauzimanje Odese, kako bi Ukrajinu odsekao od Crnog mora. A maksimalni cilj je oslabiti Ukrajinu do te mere da ona u budućnosti ne predstavlja pretnju od osvete - kazao je Vaner.

Srđa Trifković o preokretu u Ukrajini

Da je u Ukrajini preokrenut tok rata, izjavio je nedavno za jutarnji program Hepi TV i istoričar i publicista prof. dr Srđa Trifković.

Istoričar ističe da je više nego jasno da "čak ni masovni priliv zapadnog naoružanja ne može da izmeni sliku na ratištu iz prostog razloga što to naoružanje ne može da bude taktički i operativno uključeno na jedan opipljiv način u poluzaokružene snage u Donbasu".

- Za očekivati je da će doći do bitnog preokreta i do spoznaje da su neophodni pregovori u kojima će defakto biti prihvaćena ruska aneksija Donbasa, kopnenog mosta do Krima, a verovatno do kraja godine i ostatka crnomorske obale. Ono što ostane od Ukrajine biće prinuđeno da prihvati status kvo makar u vidu jednog zamrznutog konflikta - smatra profesor.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte u našem BLOGU UŽIVO

 

Komentari (0)

Loading