helikopter
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Naučni centar sa sedištem u Vašingtonu sugerisao je da Moskva možda pravi "operativnu pauzu" koja ne podrazumeva "potpuni prekid aktivnih neprijateljstava".

"Ruske snage će se verovatno ograničiti na ofanzivne akcije relativno malog obima dok pokušavaju da postave uslove za značajnije ofanzivne operacije i ponovo izgrade borbenu moć potrebnu za te ambicioznije poduhvate", navodi institut.

CEO SVET OSTAO IZNENAĐEN Šolc otkrio dokle će Nemačka podržavati Ukrajinu

Izgleda da je saopštenje ruskog ministarstva odbrane od četvrtka potvrdilo tu procenu. U njemu se navodi da su ruske vojne jedinice koje su učestvovale u borbama u Ukrajini dobile vremena za odmor.

Nastavljeno je granatiranje na istoku Ukrajine, gde je tokom proteklih 24 sata najmanje devet civila ubijeno, a šest ranjeno, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Predsednička kancelarija Ukrajine saopštila je jutros da su gradovi i sela u sedam ukrajinskih regiona granatirani prošlog dana.

NEOČEKIVANE REČI KOJE SU UZDRMALE PLANETU Putin se žestoko obrušio na Zapad, ali ne zbog podrške Ukrajini

Većina civilnih žrtava dogodila se u Donjeckoj provinciji, gde su borbe u toku. Tamo je ubijeno sedam civila, medju kojima je ijedno dete, saopštila je predsednička kancelarija.

U Donjecku je granatirano deset gradova i sela, a uništeno je 35 zgrada, medju kojima su škola, fakultet i bolnica.

"JOŠ NIŠTA OZBILJNO NISMO ZAPOČELI" Putin: Zapad želi da se bori sa nama do poslednjeg Ukrajinca

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading