SNIMAK OSVOJENOG LISIČANSKA! Jedinica Ahmat sa Drugim korpusom Narodne milicije LNR zauzela grad (VIDEO)
Foto: Printscreen

„Lisičansk je naš! Savezničke jedinice su već u centru grada! Ahmat je sila! Pravda trijumfuje!“ — napisao je na svom Telegram kanalu.

 

 

On je napomenuo da je jedinica Ahmat, zajedno sa Drugim korpusom Narodne milicije LNR, čistila grad od „mogućih banderovaca koji su se krili u zgradama i od minsko-eksplozivnih naprava“.

„Kao što sam rekao, pitanje oslobođenja Lisičanska biće rešeno za nekoliko dana. I tako se i dogodilo. Naši borci koriste nove tehnike za juriš na gradske blokove, što daje odlične rezultate“, dodao je šef Čečenije.

Kadirov je rekao i da su jedinice pod komandom pomoćnika šefa Čečenije Apte Alaudinova i drugog korpusa narodne milicije LNR prošle kroz ceo grad i borbom došle do samog njegovog centra. Druge divizije savezničkih trupa takođe su uspešno ušle u Lisičansk sa boka, „oslobađajući četvrtinu za četvrtinom, koordinirajući među sobom akcije i uništavajući banderovske okupatore“.

Kasnije je potpukovnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko precizirao da je „preuranjeno govoriti o potpunom oslobađanju grada“, pošto nema izveštaja svih komandanata uključenih u operaciju. Kadirov je ranije govorio o opkoljavanju Lisičanska i naglasio da su svi ulazi i izlazi iz grada blokirani.

Pored toga, dopisnik RIA Novosti izvestio je o oslobađanju Zolotarevke. Takođe, u protekla tri dana pod kontrolu su uzete Rafinerija nafte Lisičansk, rudnik Matrosskaja, fabrika želatina i naselja Topolevka, Privolje i Šipilovka. Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima“. Donjecka Narodna Republika već kontroliše Volnovahu, strateški važan regionalni centar južno od Donjecka, Mariupolj, najveći grad na obali Azovskog mora, i Svjatogorsk, dom velikog pravoslavnog manastira sa statusom lavre.
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading