ŠOKANTNE TVRDNJE IZ RUSIJE "Poljska sprema podelu Ukrajine"
EPA/ SERGEY KOZLOV

- Prema informacijama koje je dobila Služba, rukovodstvo Poljske je počelo da razrađuje scenarije za faktičko rasparčavanje Ukrajine - prenela je njegove reči pres služba.

Nariškin tvrdi da Varšava planira da rasporedi "mirovni kontingent" na zapadu Ukrajine, i da je moguće da će stvoriti proksi državu pod kontrolom Poljske na Istočnim Kresima, koja će biti "pod zaštitom" poljskih oružanih snaga.

On je takođe rekao da Poljaci razmatraju projekat formiranja "tampon zone" od centralnih regiona Ukrajine, kako bi se izbegao nepoželjan direktan sukob sa Rusijom.

- Oni su sami za sebe došli do bolnog zaključka da je nemoguće sprečiti pobedu ruskih, donjeckih i luganskih trupa na bojnom polju, suprotno izjavama zapadnih političara. Poljske vlasti su ubeđene da će SAD i Velika Britanija biti prinuđene da podrže ovaj plan. Varšava veruje da kako ruske trupe budu napredovale duboko u ukrajinsku teritoriju, Vašington i London neće imati drugog izbora osim da pokažu bezuslovnu solidarnost sa saveznikom spremnim da odlučno brani interese Zapada u Ukrajini - dodao je direktor Spoljne obaveštajne službe.

Komentari (0)

Loading