RUSKA RAKETA PRETVORILA NOĆ U DAN Vatrena kugla sevnula nad Ukrajinom (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Verovatno neispravna ruska raketa "zemlja-vazduh" protivvazdušnog sistema odbrane vojske Rusije je eksplodirala ubrzo nakon što je tek poletela.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak rakete koja je ispaljena sa zemlje, lebdi u vazduhu, a onda u jednom trenutku pravi veliki zaokret i vraća se na mesto odakle je i krenula!

Usledila je strašna eksplozija i veliki oblak dima se formirao. Eksplozija je "zapalila" i osvetlila nebo iznad mesta Alčevska koje se nalazi na 20 kilometara zapadno od Luganska. Snimak je objavljen na kanalu "Face of War" na kanalu Telegram.

Iza rakete su ostala tri dimna traga koja sugerišu da je bilo ispaljeno više projektila. Ubrzo nakon toga je ispaljen i četvrti projektil na visini od oko 100 metara iznad zemlje. U tom trenutku se raketa iznenada okreće i vraća nazad na mesto odakle je i ispaljena.

Ovakvi projektili ne nose u sebi mnogo eksploziva već im je fokus na snazi i brzini prilikom udara na neprijateljsku avijaciju.

U ovom slučaju, sumnja se da je jedan od uzroka eksplozije nepotrošeno gorivo rakete. Zasad se ne zna da li ima žrtava, kao ni pravi uzrok ovog incidenta. Autentičnost snimka nije moguće potvrditi.

Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini čitajte na našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading