RUSI NAPALI FABRIKU Ubijeno 80 boraca iz Poljske?
Printscreen

"Osamdeset poljskih plaćenika, 20 borbenih oklopnih vozila i osam višecevnih raketnih bacača "Grad" uništeno je u udarima visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na objekte fabrike cinka "Megatek" u selu Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici" navodi se u saopštenju ruskog ministarstva koje prenosi RIA Novosti.

Rusi tvrde da na području Nikolajeva dnevno strada više od 300 ukrajinskih i stranih boraca, i da se svakodnevno uništava 35 jedinica teškog naoružanja.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading