NEMCI PROZVALI EU Ne žalite Ukrajinu, već pokažite oprez (FOTO)
Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO/CLEMENS BILAN

- Sažaljenje za krizom razorenu zemlju ne bi trebalo da utiče na odluku ko će postati kandidat za ulazak u EU. Naprotiv, to je pre povod da se pokaže oprez - navodi se u materijalu.

Prema rečima autora članka, bilo bi pogrešno pustiti Ukrajinu da napreduje ka statusu članstva, dok zemlje kandidati moraju da inicijativu preuzimaju same. Ne radi se samo o unutrašnjim političkim reformama, već i o preorijentaciji sistema vrednosti i geopolitičkog kursa.

- Ovo bi trebalo da probudi takmičarski duh kod aplikanata: da vidimo ko će od njih brže da se pridruži - zaključio je on.

NEMCI PROZVALI EU Ne žalite Ukrajinu, već pokažite oprez (FOTO)

Printscreen

 

 

Ranije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, tokom putovanja u Kijev, rekla da je Evropska Komisija formulisala mišljenje o tome da li Ukrajina treba da bude kandidat za ulazak u EU do kraja sledeće nedelje.

Zelenski je 28. februara potpisao aplikaciju za pristupanje Ukrajine Evropskoj uniji. Fon der Lajen je, tokom posete Kijevu u aprilu, dala Zelenskom upitnik za početak pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji.

EK trenutno ocenjuje odgovore Ukrajine i, kako je ranije saopšteno, očekuje se da će liderima EU u bliskoj budućnosti predstaviti svoje preporuke o mogućnosti davanja statusa kandidata Ukrajini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading