RAKETNIM NAPADIMA UNIŠTILI VELIKO NAORUŽANJE Pogođeno sedam instalacija višecevnih raketnih sistema
Promo

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov je na današnjem brifingu saopštio da je ruska artiljerija pogodila 247 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, 13 komandnih mesta i 63 vatrena položaja artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, prenosi RIA Novosti.

Pojasnio je da je pogođeno sedam instalacija višecevnih raketnih sistema u oblastima Artemovska, Slavjanska, Soledara i naselja Sol, kao i stanica za elektronsko ratovanje u Pokrovskom reonu samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Takođe, kako je naveo, od početka ruske specijalne vojne operacije uništeno je skoro 1.200 ukrajinskih dronova.

"Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 201 avion, 130 helikoptera, 1.196 bespilotnih letelica, 338 protivvazdušnih raketnih sistema, 3.525 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 515 višecevnih raketnih sistema, 1.933 oruđa poljske artiljerije minobačaca, kao i 3.583 jedinice specijalnih vojnih vozila", rekao je Konašenkov.

Dodao je da su tokom proteklog dana ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili osam ukrajinskih dronova u Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti, a među njima je i jedan "bajraktar TB-2", koji je oboren u području Luganska.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading