ANALITIČARI NEMAČKE OBAVEŠTAJENE SLUŽBE: Ukrajinski otpor može biti slomljen u narednih četiri do pet nedelja!
Foto: mil.ru

Lokalni uspesi jedinica savezničkih snaga Rusije i republika Donbasa, smatraju analitičari nemačke Spoljnoobaveštajne agencije, odigraće odlučujuću ulogu u porazu Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

„Ukrajinski otpor može čak biti slomljen u narednih četiri do pet nedelja. U nizu tajnih brifinga poslednjih dana, analitičari BND-a su primetili da su Rusi u stanju da svakodnevno osvajaju male teritorije“, navodi se u publikaciji.

Nemački obaveštajci predviđaju da će Rusi do avgusta potpuno očistiti teritoriju Donbasa od ukrajinskih militanata. „Nemačka savezna obaveštajna služba smatra mogućim da će do avgusta moći da preuzmu kontrolu nad celim Donbasom“, navodi se u članku.

ANALITIČARI NEMAČKE OBAVEŠTAJENE SLUŽBE: Ukrajinski otpor može biti slomljen u narednih četiri do pet nedelja!

Foto: mil.ru

 

Podsetimo, 31. maja je penzionisani brigadni general Bundesvera Klaus Vitman u intervjuu za Velt rekao da je Nemačka odgovorna za neuspehe ukrajinske vojske.

Prema njegovim rečima, Rusija je u proteklih sedam dana značajno razvila uspeh specijalne operacije. Kijev, s druge strane, ne može da preuzme inicijativu, uključujući i razlog nedostatka oružja koje su Rusi uništili. Krajem proleća objavljeno je da je nemačka vlada smanjila isporuke oružja Ukrajini na minimum u proteklih devet nedelja.

Sve o ratu u Ukrajini, možete da pročitate OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading