AMERIČKI PUKOVNIK NEĆE DA ĆUTI NATO i SAD nije briga koliko Ukrajinaca gine, pravimo veliku grešku!
Alo! Ilustracija /J.V.

Blek upozorava da bi ukrajinski sukob mogao da eskalira. On je uporedio događaje u Ukrajini sa borbama koje su Amerikanci vodili u drugim zemljama. U skoro svim slučajevima, to su bili proki ratovi u kojima su SAD motivisale, podržavale, pa čak i snabdevale oružjem države, vojske, pobunjenike, terorističke grupe ili manjine. Ono što se sada dešava u Ukrajini snažno ga je podsetilo na nedavne događaje u Siriji.

- Naš cilj je bio da zbacimo legitimnu vladu Sirije, a da bismo to postigli koristili smo posrednike koji su bili najodvratniji teroristi. U Ukrajini se sada dešava nešto veoma slično - rekao je on.

Vašington podstiče borbe u Ukrajini snabdevanjem oružjem i drugom podrškom. 

- SAD i NATO nije briga koliko Ukrajinaca gine. Nije ih briga ni za civile, ni za žene, ni za decu, ni za vojnike - kaže Blek.

U isto vreme, Blek je bio iznenađen uzdržanošću koju su Rusi pokazali tokom borbi.

- Nisu uništili železničke šine. Fabrike nisu uništene. Mnogi objekti nisu uništeni. Nisu bombardovali nijednu zgradu u centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, nisu bombardovali zgradu parlamenta. Pokazali su neverovatnu uzdržanost i uprkos svemu nadali su se da će uspeti da ostvare mir - ističe pukovnik.

U Iraku su Amerikanci uradili nešto sasvim suprotno.

- U Iraku smo uništili skoro sve što je bilo važno. Bombardovali smo vojne i civilne ciljeve neselektivno. Koalicija je izvršila 100.000 letova za 42 dana. Uporedite ovo sa Rusima, koji su izvršili 8.000 letova u istom vremenskom periodu. 100.000 američkih naleta naspram 8.000 u istom periodu. Mislim da su Rusi delovali selektivno - ističe Blek, a prenosi Die Freie Welt.

Blek je naglasio da su SAD potcenile događaje koji se dešavaju u Ukrajini i rizike u vezi sa njima, jer je ova zemlja daleko i od Amerikanaca odvojena Evropom. Ali Rusija ima ogroman nuklearni arsenal koji može da iskoristi u svakom trenutku za udar na Sjedinjene Države. Amerikanci igraju veoma opasne igre.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Dragi

08.06.2022 15:00

Ima i pametnih i korektnih Amerikanaca

Aca

08.06.2022 16:44

Samo nije spomenuo srbiju gde su sem civila gadjali radio televiziju mostove puteve vojne objekte rafinerije