ŽESTOKA REAKCIJA UKRAJINSKE AMBASADE U BEOGRADU: "Putinovim hordama ništa nije sveto"
Foto: Twitter/printscreen

"U Donjeckoj oblasti gori drveni manastirski skit Svih Svetih Svjatogorske lavre UPC MP, spomenik kulture sagrađen 1912. godine, pre više od jednog veka, koji je preživeo dva svetska rata, invaziju nacističke Nemačke, ali ne i Putinove rašiste", navodi se u saopštenju ukrajinske ambasade u Beogradu.

UPC MP je, navode iz ambasade, potvrdila činjenicu ruskog napada na skit Svih Svetih i prenose njihovu potvrdu:

"Kao rezultat ratnih dejstava došlo je do požara velikih razmera na teritoriji skita Svih Svetih Sveto-Uspenske Svjatogorske lavre."

Kako se navodi, plamen je u potpunosti zahvatio glavni hram manastira.

"Podsetimo se da je Rusija 1. juna pucala na lavru u Svjatogorsku, usled čega su poginula 2 monaha i monahinja. Još 5 osoba je teško povređeno. Jedan od teško povređenih je kasnije preminuo. Okupatori su 9. maja u nekoliko raketnih udara uništili Sveto-Georgijevski skit Svjatogorske lavre", navodi se u saopštenju.

"Putinovim hordama, koje uništavaju pravoslavne svetinje, ništa nije sveto. Ništa nije ni čudno, s obzirom da je ruski diktator u bezbožnom Sovjetskom Savezu, o kome on i sada mašta, radio za KGB i progonio crkvu", zaključuje se u saopštenju ukrajinske ambasade.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading