NEMAČKA VOJNA INDUSTRIJA RADI PUNOM PAROM: NATO se naoružava, stiže nova municija velike razorne moći!
Foto: EPA/Elvira Urquijo A.

Rat u Ukrajini podstakao je potražnju naoružanja u članicama NATO i partnerskim državama. Rajnmetal iz Dizeldorfa će u zemlje alijanse isporučiti municiju za oklopna vozila kalibra 35 milimetara vrednu 20 miliona evra.

Takozvanu municiju srednjeg kalibra isporučiće sledeće i 2024. godine, saopštila je kompanija u četvrtak. Municija ima "veliku razornu moć, sveobuhvatna je, pouzdana, ne rasipa se i bezbedna je za rukovanje," rekli su u Rajnmetalu.

Zbog promenjene bezbednosne politike, mnoge članice NATO i partnerske države imaju snažniju potrebu za savremenom municijom. Nemačko preduzeće i nadalje očekuje veću potražnju.

- U narednim godinama očekujemo stopu rasta od 20 odsto - rekao je direktor Rajnmatela Armin Paperger za list Handelsblat.

Objašnjava da potražnju gura ruska vojna intervencija. Rajnmetal je početkom maja potvrdio prognoze za ovu godinu prema kojima će prošlogodišnji promet od skoro 5,7 milijardi evra da poraste za 15 do 20 odsto.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mrav

03.06.2022 08:00

Uvek su se bogatili na oružju, pravili nered i zavađali po celom svetu.

Sax

03.06.2022 12:30

Nemačka bi morala da nestane ili da se rasparča na bilo kakav način inače ponovo predstavlja pretnju za Evropu...bili smo mirni sve dok Gorbačov nije pustio ujedinjenje Nemačke...