OGLASIO SE NATO "Pomažemo Ukrajini, ima pravo na samoodbranu"
EPA

Stoltenberg je to saopštio na obeležavanju 40. godišnjice pristupanja Španije NATO.

Stoltenberg je u Madridu poručio da je NATO spreman da brani svaki pedalj savezničke teritorije od bilo koje pretnje iz bilo kog pravca.

PROCURELA TAJNA AMERIČKA DOKUMENTA IZ AZOVSTALJA "Od ranjenog osoblja Ukrajince spasavati poslednje" (FOTO)

On je konstatovao da će ekslacija sukoba u Ukrajini zaseniti istorijski skup u Madridu, dok se ukrajinske snage bore da zadrže razrušeni grad Severodonjeck u oblasti Luganjsk, žarište ofanzive kojom Moskva pokušava da preuzme kontrolu nad regionom Donbasa.

"Na skupu u Madridu zacrtaćemo put u narednu deceniju, resetovaćemo našu strategiju odvraćanja i odbrane u opasnijem globalnom okruženju", rekao je generalni sekretar NATO.

Nesto ranije danas španski premijer Pedro Sančes govorio je o podršci NATO Ukrajini i poručio da ruski predsednik Vladimir Putin neće ostvariti svoje ciljeve u Ukrajini.

PUTINOVA SILA SE OBRUŠILA NA MIKOLAJEV Artiljerija uništila preko 15 tenkova, borbenih vozila pešadije i 5 topova (VIDEO)

"Odlučna podrška Ukrajini je jedini način da se osigura da Evropa i svet koji smo izgradili imaju izvesniju budućnost", rekao je Sančez na događaju povodom obeležavanja 40. godišnjice od ulaska Španije u NATO.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading