POSLE SKANDALOZNE IZJAVE O SRBIJI I ALBANIJI Oglasio se Kličko, evo šta je imao da kaže (FOTO)
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Kličko je rekao da to nije komentarisao i da pre nego što se prenese neka navodna informacija ili nešto citira, bi trebalo da novinari traže audio ili video potvrdu takve ekskluzive.

„Prijatelji. Neki strani onlajn mediji, uključujući i ruske, su dalje širili moj navodni ‘citat’ o Srbiji i Albaniji. Nisam to komentarisao. Pre nego što prekopiraju ovu navodnu informaciju ili nešto citiraju, novinari bi trebalo da traže audio ili video potvrdu takve eksluzive“, napisao je Kličko na Fejsbuku.

Prethodno, iz tima gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička rečeno je za Nova.rs da je u pitanju besmislica, te da spremaju zvanično saopštenje.

„Uskoro ćemo se oglasiti“, kratko su prokomentarisali iz tima gradonačelnika Kijeva.

Facebook printscreen

 

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana na lokalnom švajcarskom sajtu "Le Kanton 27" obavljen je navodni razgovor sa Kličkom u kojem se granačelnik glavnog grada Ukrajine zahvalio Albancima i Kosovu na vojnoj podršci i solidarnosti sa ukrajinskim narodom.

„Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobode, ljubavi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije…“, naveo je isti izvor tvrdeći da su to Kličkove reči.

U pomenutom tekstu koji je objavljen pod nazivom „Gradonačelnik Kijeva, Ukrajinac Kličko krvavih ruku u Davosu: Hvala Kosovo, hvala Albanci! Nakon što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije!“ dalje piše da je bivši bokser rekao albanskom novinaru „kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije“.

"Verujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije“, reči su za koje portal navodi da ih je Kličko izgovorio.

Međutim, iako je uz tekst objavljena fotografija novinara portala koji se rukuje sa Kličkom ispred jedne od zgrada u kojoj su se održavaju sastanci na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, snimak sporne izjave nije objavljen.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte na našem BLOGU UŽIVO.

Komentari (0)

Loading