SNIMAK SA PRVE LINIJE FRONTA Pogledajte rovovsku bitku jedinice Vazdušno-desantnih snaga Rusije sa ukrajinskim trupama (VIDEO)
Foto: Printscreen

Padobranci su vatrom suzbili pokušaj ukrajinskih boraca da povrate sopstveno uporište. Na snimku se vidi kako padobranci iz ukrajinskog rova koji su zauzeli pucaju na ukrajinske trupe koje se povlače u šumske plantaže iz malokalibarskog oružja, uključujući snajperske puške i mitraljeze, i bacače granata.

Kako je navedeno u odeljenju MO, tokom ofanzive ruski padobranci su uz podršku artiljerije suzbili otpor čete uporišta ukrajinskih trupa, koje se nalazilo na povoljnoj visini, i primoralo ukrajinske militante da napuste svoje položaje.

Došavši k sebi, jedinica ukrajinskih trupa, uz podršku oklopnih vozila, pokušala je da izvrši kontranapad i povrati uporište.


„Ruski padobranci su odmah otkrili namere neprijatelja za protivnapad, otvorili vatru iz protivtenkovskog oružja, ručnih bacača granata i malokalibarskog oružja. Kao rezultat vatre ruskih padobranaca, osujećen je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine. U borbi, padobranci su uništili 2 oklopna transportera i oko 20 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pogledajte snimak:

Sve o ratu u Ukrajini čitajte na našem BLOGU UŽIVO.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading