ZELENSKI: Usvojiti šesti i pripremiti sedmi paket sankcija protiv Rusije sa još jačim ograničenjima
EPA/ANDRZEJ LANGE

- Neophodno je ne samo da se konačno dogovori šesti paket sankcija protiv Ruske Federacije, uključujući embargo na naftu, naftne mešavine i naftne derivate, već i da se pripremi sedmi paket sankcija, sa još jačim merama, kako bi se Rusija sprečila da vrši teror u Ukrajini - izjavio je Zelenski u obraćanju parlamentu Letonije, prenosi Ukrinform.

On je dodao da je važno procesuirati krivce za ratne zločine protiv Ukrajinaca.

- Potreban nam je puni potencijal Evrope da one koji su organizovali i izveli genocid nad narodom Ukrajine privedemo pravdi pred nadležnim sudom- naveo je Zelenski, prenosi Ukrinform.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Naredjenje

26.05.2022 17:26

Ovaj umislio da je predsednik sveta pa naredjuje svima da uvedu jos ostrije sankcije Rusiji. Jadni pijun ne zna da je igracka u rukama mocnih. Njemu dati vlast u bilo kojoj zemlji sveta unistice je za 5 godina.

milan lala

26.05.2022 22:54

Ma hoce samo sto nisu da EU izvrsi samoubistvo svoje ekonomije zbog tebe i Ukraine . Tvoja uloga je da ratujes i da rasturas Ukrainu a ne EU kako to blevur nisi vec sabrao.

Mara

28.05.2022 11:04

Zelenski ne trazi ti 6 i 7 paket sankcija i embargo za Naftu i Gas Rusiji. Dok to stigne sto kaze Narod, "Pojeo Vuk Magarca" Trazi pregovore za prekid vatre, borbe i spasavaj neduzno stanovnistvo Ukrajine. EU Zajednica a pogotovu Nato ce te ostaviti na cedilu kao sto su isve druge Zemlje ostavili gde bi bili u gubitku svojih interesa.U te zemlje ostavili su samo haos i nered i posle puno godina ne mogu da dodju na standard na kome su bili.Da ih ne nabrajam ima ic puno zna vec ceo svet.........