ZELENSKI BRUTALNO IZVREĐAO KISINDŽERA: "Amerikanac izašao iz duboke prošlosti, o Ukrajini priča kao da je u Minhenu 1938."
Foto: Shutterstock

Kisindžer je govorio putem video linka na Svetskom forumu u Davosu, preneo je CNN.

Zelenski je u sredu odgovorio da "bez obzira na to šta radi ruska država, uvek će neko doći i reći: ''hajde da uzmemo u obzir i njihove interese''".

(RAT UŽIVO, 92. DAN) Zelenski udario na Amerikanca, Lugansk 95 odsto "oslobođen" ili "okupiran", otvoreni koridori

- Ove godine u Davosu, ponovo sam čuo to, uprkos hiljadama ruskih projektila koje pogađaju Ukrajinu. Uprkos desetinama hiljada Ukrajinaca koji su ubijeni. Uprkos (masovnom ubistvu) u Buči i Marijupolju. Uprkos uništenim gradovima. I uprkos ''kampovima za čišćenje'' koja je napravila ruska država, gde ubijaju, muče, siluju i ponižavaju kao na pokretnoj traci, rekao je Zelenski.

On je dodao da je Rusija to uradila "celoj Evropi".

- Međutim, na primer, u Davosu, gospodin Kisindžer izlazi iz duboke prošlosti i kaže da bi deo Ukrajine trebalo dati Rusiji, kazao je Zelenski.

Kisindžer je prethodno rekao da bi pregovori trebalo da počnu u naredna dva meseca, pre nego što konflikt stvori takve preokrete i tenzije koj neće biti lako prevazići.

- Idealno, linija podele bi trebalo da bude vraćena na status kvo pre sukoba, rekao je Kisindžer, očigledno nagoveštavajući da bi Ukrajina trebalo da pristane da se odrekne većeg dela Donbasa i celog Krima.

NOVE OPTUŽBE IZ RUSIJE "Kijev ne želi da se situacija reši mirnim putem"

Zelenski je uporedio Kisindžerove poglede sa pogledima nacističke Nemačke 1938. godine.

- Čini se da je Kisindžerov kalendar, ne 2022. godina, već 1938. godina i mislio je da je pričao publici u Minhenu, a ne u Davosu. Usput rečeno, te 1938. godine, kada je Kisindžerova porodica bežala od nacista Nemaca, on je imao 15 godina, dodao je Zelenski.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Balkan

26.05.2022 09:52

Nisam bas siguran ali izgleda da se g. Zelenski zaigrao. Ziveli

Miki

26.05.2022 10:53

Dok je Kisindžer vodio diplomatiju ti nisi bio ni u jajima tvoga oca.

justicia

26.05.2022 12:11

Kisindzer je bistriji u svojoj 98. godini nego ovaj pajac Zelenski...