KIJEV NEĆE PRIHVATITI SPORAZUM SA MOSKVOM Oglasio se savetnik Zelenskog, ovo je plan
Foto: Sajt predsednika Ukrajine

Priznajući da stav Kijeva o ratu postaje sve beskompromisniji, savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak je u intervjuu za Rojters rekao da bi se ustupci osvetili Ukrajini jer bi Rusija uzvratila jače posle svakog prekida borbe.

- Rat neće prestati (posle bilo kakvih ustupaka). Samo će biti stavljen na pauzu na neko vreme", rekao je on Rojtersu u dobro čuvanoj predsedničkoj kancelariji, gde su neki prozori i hodnici zaštićeni vrećama peska.

Podoljak je kazao da će posle izvesnog vremena Rusi ojačati svoje oružje i ljudstvo, i krenuti u novu ofanzivu, još krvaviju i obimniju.

On je odbacio, kao veoma čudne, pozive Zapada na hitan prekid vatre koji bi uključio ruske snage koje bi ostale na teritoriji koju su okupirale na jugu i istoku Ukrajine.

Ruske snage moraju napustiti zemlju i ''''nakon toga će biti moguć nastavak mirovnog procesa“, rekao je Podoljak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Živko

22.05.2022 04:40

Pošto je gospodin Zelenski vec navikao da pere dupe i to vise puta dnevno, morace sad da ide na generalno pranje, mozda ce onda shvatiti, da ovo nije svet debila, u najmanju ruku, onaj deo debilskog sveta , predstavlja samo on i njegovo okruzenje.

Janos

22.05.2022 10:36

Zelenski bezi i samo bezi i neokreci se kri se sve je blizu.

milan lala

23.05.2022 03:17

Sa vama nece biti nikakvih sporazuma vi cete samo potpisati bezuslovnu kapitulaciju uskoro. Ukarina ce biti deo Rusije i zavrsice se fasisticko poglavlje Ukraine.