PREDAO SE SERGEJ VOLINA, KOMANDANT AZOVSKIH MARINACA Rusi napravili snimak, pitali su ga ove 4 stvari (VIDEO)
Foto: TELEGRAM/SCREENSHOT/SKABEEVA

Sergej Volina, v.d. komandanta jedinica 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine, prethodno blokiranih na Azovstalju, predao se Rusima.

On je postao poznat javnosti po apelu koji je uputio predsednku Turske Tajipu Redžepu Erdoganu, u kome traži da posreduje u evakuaciji ukrajinskih vojnika iz čeličane.

Na Telegramu se pojavio i njegov snimak posle predaje i prvi razgovor za ruske medije.

"Da li svi izlazite?", na šta je Volina odgovorio potvrdno.

"Da li još neko boravi na teritoriji fabrike?"

"Cela 36. brigada i njeni predstavnici su sada ovde sa mnom. Na teritoriji fabrike više nema marinaca", rekao je Volina.

 

 

"Ima li stranaca na teritoriji fabrike?", pitali su Rusi, a on je odgovorio da ih je bilo, ali da ne zna da li je bilo "VIP osoba" u čeličani.

"Da li su instruktori strani?", pitali su ruski vojnici, na šta je vođa marinaca odgovorio: "Ne poznajem nijednog stranog kustosa koji bi davao instrukcije".

Prethodno danas je ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da su u potpunosti zauzeli teritorije fabrike Azovstalj i grada Marijupolja.

"Teritorija metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolju, gde je od 21. aprila blokirana grupa ukrajinskih militanata nacističke formacije Azov, potpuno je oslobođena", rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, piše RIA.

Ključni događaji predaje boraca iz Azovstalja odigrali su pre nekoliko dana kada je više od 260 ranjenika izvučeno iz čeličane. Ukrajinski zvaničnici rekli su da su borci "ispunili svoju misiju“ u devastiranom Marijupolju i da ne postoji način da se "postrojenje oslobodi vojnim putem". 

Rusima se predao i zamenik komandanta Azova, Svjatoslav Palamar, preneli su ruski mediji.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading