VELIKA MISTERIJA Gde su nestali komandanti Azova iz Marijupolja
Foto: Shutterstock/Ilustracija: A.V.

I separatisti i rusko Ministarstvo odbrane saopštili su da se oko 960 branilaca Azovstalja predalo. Neki su odvedeni u bolnice, ali je većina odvezena autobusom u bivšu kaznenu koloniju u odmetničkom regionu.

Donjecka novinska agencija je citirala Pušiljina: - U ovom trenutku nema najviših komandanata, oni nisu otišli. Ali ovo je za sada.

Rusija je ranije saopštila da se ukupno 959 ukrajinskih boraca, uključujući 80 ranjenih, predalo u ponedeljak iz bunkera i tunela ispod čeličane Azovstalj u Marijupolju. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su se 694 ukrajinska borca predala u poslednja 24 sata, uključujući pripadnike puka Azov, uključujući 29 ranjenih.

DAN 84 RUSKE VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI - Alo.rs

Prema istom izvoru, 51 ranjenik je smešten u bolnicu u Novoazovsku, naselju koje kontrolišu Rusi i njihovi separatistički saveznici. Ministarstvo nije govorilo o sudbini zatvorenika.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rada

18.05.2022 19:09

Komandanti su na vreme evakuisani , ostali napusteni vojnici kao topovsko meso. Oni koji su izazvali rat, koji miniraju pregovore o miru, znaju sta rade. Brane Ukrajinu do poslednjeg Ukrajinca. Zna se ko su . Samo se okrenite prema zapadu, sve ce vam biti jasno .