ČEČENI TVRDE DA SU LIKVIDIRALI SEDAM AMERIČKIH VOJNIKA Objavili su dokaze, a reagovao je i Pentagon (VIDEO)
Foto: Shutterstock

- Američki državljanin o kome govorimo, Džozef Vord (Klark), imamo i njegov pasoš. On nam se u suštini suprotstavljao u fabrici ‘Krasitelj’, pokušavao da pruži otpor. Verovatno je ova jedinica smatrana specijalnim snagama. Koliko shvatam, bilo je sedmorica Amerikanaca. Sve smo ih pronašli i poslali na onaj svet. Ostavili su iza sebe ‘Džavelin’ (američki prenosivi protivtenkovski raketni sistem), dokumente i svoje oružje - rekao je Alaudinov za Sputnjik.

Ranije su se na društvenim mrežama pojavile informacije o likvidaciji „predstavnika američkih specijalnih službi“ Klarka u Donbasu. Na interenetu je takođe objavljena i fotografija pasoša Amerikanca.

Iz podataka na snimku vidi se da je Klark rođen 1987. godine u Vašingtonu. Pri tome, američki Stejt department demantuje izveštaje o zarobljavanju i likvidaciji američkog državljanina Klarka u Donbasu. Portparol Stejt departmenta Ned Prajs rekao je da je Klark živ i na bezbednom.

Rubežno je deo Severodonjecko-Lisičanske aglomeracije, čije je stanovništvo pre izbijanja neprijateljstava premašivalo 55 hiljada ljudi.

Od početka specijalne vojne operacije za demilitarizaciju Ukrajine, vodile su se borbe za kontrolu nad gradom.

Narodna milicija LNR je krajem aprila potvrdila da je grad prešao pod kontrolu LNR.

Rubežno je ostalo bez struje, gasa i vode, a stanovnicima su preko potrebni lekovi.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati u BLOGU UŽIVO

Komentari (0)

Loading