RUSKA MOĆ JE MIT Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe predviđa kada će biti kraj rata (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

- Prelomna tačka biće u drugoj polovini avgusta. Većina aktivnih borbenih dejstava biće završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, obnovićemo ukrajinsku vlast na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim - rekao je on.

On je rekao da Rusija trpi ogromne gubitke i rekao da nije iznenađen njihovim razmerama, s obzirom da je ruska moć "mit", prenosi "Gardijan".

- Evropa vidi Rusiju kao veliku pretnju. Plaše se njene agresije. Mi se borimo protiv Rusije već osam godina i možemo reći da je ova veoma popularna ruska sila mit. Ona nije toliko moćna. To je horda ljudi sa oružjem - rekao je general-major.

Budanov je rekao da su ruske snage koje su napale grad Harkov na severoistoku zemlje potisnute skoro do ruske granice i da je njihov neuspeh da pređu reku Severski Donjec pre nekoliko dana doveo do „teških gubitaka“.

- Mogu da potvrdim da su pretrpeli velike gubitke u ljudstvu i oružju i mogu da kažem da su, kada su se desili artiljerijski udari, mnoge jedinice napustile svoju opremu - kazao je.

Takođe, tvrdi da će ruski poraz u Ukrajini dovesti do smene ruskog predsednika Vladimira Putina i da je već u toku državni udar protiv njega.

- Oni se kreću u tom pravcu i nemoguće je to zaustaviti - rekao je on iako nije pružio nikakve dokaze koji bi podržali tvrdnju.

Štaviše, Putin je bio u „veoma lošem psihičkom i fizičkom stanju i veoma je bolestan“. Nedavno su kružile glasine o Putinovom lošem zdravlju, ali "Gardijan" nije mogao da ih potkrepi.

 

 

 

Komentari (0)

Loading