AMERIČKI I BRITANSKI VOJNICI PORAŽENI U DIREKTNOM SUKOBU Priznali: Rusi imaju imaju profesionalnu vojsku i mnogo modernog oružja (FOTO)
Foto: mil.ru

Razgovore sa vojnicima objavio je britanski Telegraf.

„Šta god pričali o Rusima, oni imaju profesionalnu vojsku i mnogo modernog oružja“, rekao je penzionisani britanski marinac koji se borio u Kijevskoj oblasti.

Plaćenik je posebno istakao efikasnost ruskih dronova, koji omogućavaju precizno navođenje artiljerije na položaje Oružanih snaga Ukrajine i stranaca. Britanac je rekao da je samo za prve dve nedelje borbi tri puta upao u takve „opasne situacije”.

Ali pored ruskog oružja, strani borci su takođe u opasnosti od „prijateljske vatre“ svojih ukrajinskih saveznika, rekao je bivši američki vojnik Majkl, koji ima iskustvo u borbama na Bliskom istoku.

Ako dođete do pogrešnog komandanta, možete jednostavno postati topovsko meso. Veoma je opasno biti na bojnom polju bez interakcije sa ostalima. Lako vas može ubiti vaša vojska“, rekao je bivši američki vojnik .

Osim toga, prema rečima Majkla, stranci se suočavaju sa teškom korupcijom u redovima Oružanih snaga Ukrajine, što im otežava izvršavanje borbenih zadataka.

„Tu ima korupcije, nestaje i najosnovnija oprema. Često ima oružja, ali nema municije. Nema pancira, nema kompleta prve pomoći. Svi želimo da se borimo, ali nam ne olakšavaju život “, objasnio je američki plaćenik.

Još jedan zapadni plaćenik, koga izdanje naziva iskusnim snajperistom, dobio je zadatak da predvodi grupu od četiri ukrajinska dobrovoljca da napadnu položaje ruskih snajperista. Ali ispostavilo se da će komanda Oružanih snaga Ukrajine poslati lokalne seljake naoružane lovačkim puškama i koji nikada nisu „ubili nikog opasnijeg od lisice“ protiv visokokvalifikovanih ruskih vojnih profesionalaca.

Kao rezultat toga, plaćenik je morao da otkaže operaciju, koju je nazvao „smešnim zadatkom za samoubice“.

 

Britanac Met Robinson je u intervjuu za list direktno izjavio da je glavni cilj većine stranaca koji su došli sa Zapada da pucaju u ljude. On se požalio da zbog velike uloge artiljerije u borbenim dejstvima ne dobijaju svi ovu priliku.

„Veća je verovatnoća je da ćete biti ubijeni projektilom mnogo pre nego što budete imali priliku da ubijete bilo koga, što većina dobrovoljaca želi“, rekao je čovek iz Jorkšira.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Kako je naglasio Vladimir Putin , njen cilj je da „zaštiti ljude koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema podacima Ministarstva odbrane, oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, ništa ne preti civilnom stanovništvu. Do 25. marta su izvršili glavne zadatke prve etape – značajno su smanjili borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj operacije je oslobođenje Donbasa.

Najnovije informacije o specijalnoj vojnoj operaciji Ruske Federacije u Ukrajini možete pogledati u BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading