REND POL OČITAO LEKCIJU AMERIČKIM JASTREBOVIMA Ne možemo spasiti Ukrajinu tako što ćemo osuditi na propast našu privredu (VIDEO)
Foto: Printscreen YT/NBC News

Zastoj je odložio usvajanje te mere za sledeću nedelju.

Republikanac je uporedio novac sa godišnjim budžetom najvažnijih američkih resora i rekao da će Amerika morati da se zaduži od Kine kako bi pronašla ta sredstva za Ukrajinu.

Rend Pol je naglasio da se zakleo na vernost Sjedinjenim Američkim Državama, a ne bilo kojoj drugoj zemlji.

Od 2014. Sjedinjene Države su Ukrajini pružile više od 6 milijardi dolara pomoći, podseća Pol. 

- Cena ovog paketa, o kome danas glasamo, veća je od onoga što su SAD potrošile tokom prve godine sukoba u Avganistanu. Kongres je tada odobrio upotrebu sile, a predsednik je poslao trupe da učestvuju u sukobu. To se ne može reći za Ukrajinu.

Osim toga, ovaj predlog je iznad domaćih prioriteta. Pored ogromnih 60 milijardi dolara pomoći Ukrajini, 6 miliona dolara koje godišnje trošimo na istraživanje raka izgledaju beznačajno. 60 milijardi je više od godišnjeg iznosa poreza na benzin koji vlada prikuplja za izgradnju puteva i mostova.

60 milijardi dolara dodeljenih Ukrajini moglo bi u velikoj meri ili u potpunosti da finansira najvažnija ministarstva. 60 milijardi dolara je skoro ceo budžet Stejt departmenta i više od budžeta Ministarstva unutrašnje bezbednosti i Ministarstva energetike. A Kongres želi da nastavi da troši i troši... Ne možemo spasiti Ukrajinu tako što ćemo osuditi na propast američku privredu - objasnio je Rend Pol.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading