BELORUSIJA RASPOREĐUJE TRUPE Vojska ide na granicu sa Ukrajinom
AP Photo/Efrem Lukatsky

Kako navodi Rojters, saopštenje oružanih snaga usledilo je u trenutku kada je predsednik Aleksandar Lukašenko govorio o ulozi raketa ruske proizvodnje u jačanju odbrane Belorusije.

Minsk se mesecima žalio da zemlje NATO pojačavaju vojno prisustvo u blizini granica Belorusije i na to odgovorio povećanjem razmera i intenziteta sopstvenih vojnih vežbi, dodaje Rojters.


Načelnik Generalštaba beloruske vojske Viktor Gulevič naveo je da se broj vojnika NATO blizu beloruske granice “više nego udvostručio” i da njegova zemlja raspoređuje protivvazdušne, artiljerijske i raketne jedinice za vežbe na zapadu svoje teritorije.

Predsednik Lukašenko je naveo da je Moskva pristala da pomogne Minsku u proizvodnji projektila sličnih Iskanderu, koje je Rusija koristila u Ukrajini i da želi da Belorusija nastavi da koristi ruske raketne sisteme zemlja-vazduh S-400 i S-300, navodi Rojters.

"Mi smo realisti, razumemo da nećemo moći da pobedimo NATO, ali možemo da nanesemo štetu, posebno onim teritorijama sa kojih ćemo biti napadnuti", rekao je on, prenosi britanski servis.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading