UKLONITE PUTINA, TO JE JEDINI NAČIN! Izjava ministra spoljnih poslova države članice EU uznemirila svetsku javnost
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL

Posle govora Vladimira Putina na vojnoj Paradi povodom dana pobede, koje je sve iznenadio, mnoge visoke diplomate su reagovale na njegove reči.

- Uklanjanje ruskog predsednika Vladimira Putina sa vlasti je jedini način da se Zapad i njegovi saveznici zaštite od budućih pretnji Moskve - rekao je ministar spoljnih poslova Litvanije Gabrijelijus Landsbergis.

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI, 76. DAN Borbe za Azovstalj ne staju, ima žrtava u Odesi, Amerikanci šalju Ukrajini još 40 milijardi dolara

On je rekao je da je Putinov godišnji govor povodom Dana pobede "nepovoljan" i da su "tmurna lica" generala i drugih znakovi neuspeha u ratu u Ukrajini. Ipak, rekao je da bi ranjeni Putin mogao biti još opasniji i da je jedini način da se otkloni pretnja da se on ukloni, rekao je u intervjuu za Asošijeted pres.

"Sa naše tačke gledišta, sve dok aktuelni režim ne bude na vlasti, zemlje koje ga okružuju biće u izvesnoj meri u opasnosti. Ne samo od predsednika već i čitavog režima, jer, znate, neko bi mogao da zameni Putina i i njegov uži krug, ali bi neki drugi Putin mogao da stane na njegovo mesto", istakao je on.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Srb

10.05.2022 16:51

Litvanija i Crna Gora su protiv Putina i Rusije. Digla se kuka i motika. Nema im spasa.

Srb

10.05.2022 16:58

Uz pomoc Aladinove čarobne lampe? Dobro protrljajte.

Ja

19.05.2022 17:22

Uklonite vi vase nesposobne vladare moji unistavaju EU i NATO zlikovce.

Djole

22.05.2022 08:51

Kada bude resio pitanje nacista i fasista, takvih kao ovaj probisvet litvanski, sam ce se Putin povuci sa scene. Sada se vidi ko je u Evropi nacista i fasista istovremeno!