OGLASIO SE LUKAŠENKO: Na Dan pobede poslao poruku Rusiji, ali i Ukrajini
EPA

Beloruski lider je istakao da će Minsk „na svaki mogući način podržavati Rusiju“.

Prema njegovim rečima, Kijev treba da se zamisli, jer su na Zapadu već podelili Ukrajinu na delove.

„Ukrajina treba da se zamisli da ne bi došlo do toga da mora da nam se obraća kako bi sačuvala integritet i jedinstvo ukrajinske države“, rekao je on.

STIŽE I PODRŠKA, ALI I BROJNE KRITIKE Govor Zelenskog na Dan pobede "podigao mnogo prašine"
On je istovremeno čestitao ukrajinskom narodu godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu i dodao da zahvalnost Belorusa svim Ukrajincima-veteranima nikada neće zavisiti od političke situacije.
Lukašenko je istakao da „u ovim teškim vremenima, ne samo za Ukrajinu, već za celu Evropu, mi kao nikada do sada osećamo vrednost mira i stabilnosti“.
„Tragični događaji koji su se odigrali na tlu Ukrajine svedoče da strašno iskustvo stečeno u prvoj polovini 20. veka nekome ništa ne znači. Sovjetski narod je na svojim plećima izneo ogroman teret bola i stradanja, obezbeđujući odlučujuću ulogu u pobedi nad fašizmom, oslobođenju celog sveta od fašizma. I danas niko nigde ne može da iskrivi istorijsku istinu i umanji ulogu naših predaka u pobedi nad ovom najezdom“, ocenio je predsednik.
Lukašenko je takođe čestitao ruskom kolegi Vladimiru Putinu godišnjicu pobede sovjetskog naroda u Drugom svetskom ratu i poručio da će Minsk i Moskva zajedno moći da daju dostojan odgovor savremenim izazovima.
BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading