REZIME 73. DANA: ISKANDERI PRETVORILI NOĆ U DAN IZNAD UKRAJINE Američki kongresmen otkrio: SAD u ratu s Rusijom (FOTO/VIDEO)
Foto: Telegram Printscreen

>>> Najnovije vesti o dešavanjima u Ukrajini za 74. dan pratite na našem blogu UKRAJINA UŽIVO <<<

Rano ujutru 24. februara, predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju naciji saopštio da Rusija ne može da se "oseća bezbedno, razvija i postoji" zbog stalne pretnje koja stiže iz današnje Ukrajine.

Kako je Putin naveo cilj vojne operacije je demilitarizacija Ukrajine, "denacifikacija" i zaštita ruskog stanovništva koje naseljava delove istočne Ukrajine, a koje je, kako navodi ruski predsednik, izloženo genocidu od strane zvaničnog Kijeva.

Ubrzo je počela specijalna vojna operacija i Rusija je napala Ukrajinu.

Nakon skoro mesec i po dana rata, ukrajinska vojska pružila je jak otpor i ruske snage bile su prinuđene na povlačenje sa severa i severoistoka Ukrajine, pa je front prema Kijevu zatvoren, a ruska vojska povukla se iz Sumija.

Rusi su pregrupisali svoje snage i usmerili većinu svojih dejstava na jug i jugoistok Ukrajine kako bi se dalje nastavio prodor na zapad iz DNR i LNR i kako bi Mariupolj bio stavljen pod punu kontrolu.

Veliki podršku Ukrajini u vidu logistike, naoružanja i propagande svesrdno su pružile zemlje NATO pakta, SAD i vodeće članice EU.

Rezime 72. dana

Šef diplomatije EU Žosep Borelj tvrdi da su zemlje članice Unije blizu usaglašavanja šestog paketa sankcija Rusiji, uključujući i embargo na naftu.

Potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk rekla je da je 50 žena, dece i starijih ljudi evakuisano iz čeličane "Azovstalj" u Marijupolju.

Optužila je Rusiju da stalno krši lokalni prekid vatre, dodaši da je zbog toga evakuacija bila izuzetno spora.

Uživo: 

Postupanje sa zastavama neprijateljske zemlje

22:55 - Telegram kanal "RusVesna" objavio je snimak poređenja poštovanja koje Rusi imaju prema ukrajinskim zastavama i obrnuto.

 

 

"Dobar primer kako se vojnik razlikuje od majmuna koji nose vojne uniforme", stoji u opisu snimka.

Zelenski: Više od 300 civila spaseno iz Azovstala

22:42 - Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da je u prvoj fazi evakuacije čeličane Azovstal u Mariupolju spaseno više od 300 civila.

Sledeća faza biće evakuacija ranjenika i bolničara, kaže Zelenski, dodajući kako se ukrajinske vlasti pripremaju za to.

 

 

Kadirovci se sjajno zabavljaju u Ukrajini

22:38 - Čečenski lider Ramzan Kadirov podelio je snimak iz Ukrajine na kome se vidi njegov borac kako - igra.

 

 

"Naš dragi brat Beno ima tako visok nivo energije da jednostavno nema gde da se stavi. Za njega je jednostavno od vitalnog značaja da to podeli sa drugima, uključujući pretplatnike kanala", napisao je Kadirov.

Rogozin: Na Bajkonuru uhapšeni Britanac i Beloruskinja

22:29 - Državljanin Velike Britanije i beloruska državljanka uhapšeni su u blizini lansirne platforme 112 na kosmodromu "Bajkonur“ i sprovedeni u Odeljenje unutrašnjih poslova, saopštio je direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.

Bajden upozorio obaveštajce da prestane curenje informacija

22:15 - Predsednik Džo Bajden razgovarao je u petak sa najvišim američkim obaveštajnim i odbrambenim zvaničnicima kako bi istakao važnost njihovog rada, ali je takođe rekao da su nedavni izveštaji o razmeni obaveštajnih podataka SAD sa Ukrajinom kontraproduktivni, prema dvojici zvaničnika administracije.

REZIME 73. DANA: ISKANDERI PRETVORILI NOĆ U DAN IZNAD UKRAJINE Američki kongresmen otkrio: SAD u ratu s Rusijom (FOTO/VIDEO)

EPA

 

U telefonskom razgovoru sa direktorom CIA Vilijamom Bernsom, direktorkom Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns i ministrom odbrane Lojdom Ostinom, Bajdenova poruka je bila da takva otkrića "odvlače pažnju od našeg cilja“, rekao je jedan zvaničnik, prenosi NBC News.

Noćno lansiranje "Iskandera" na ciljeve u Ukrajini

21:57 - Na Telegram kanalu "Rat u Donbasu" prikazano je noćno dejstvo raketnog sistema "Iskander" na neprijavljenoj lokaciji u Ukrajini. Navodno, snimak je nastao večeras.

 

 

"SAD u ratu s Rusijom"

21:33 - Američki kongresmen Set Moulton rekao je za "Foks Njuz" kako je Amerika de fakto u ratu sa Rusijom.

Na pitanje novinara o vojnoj pomoći Ukrajini koja se meri u desetinama milijardi dolara on je rekao:

- Ja to ne podržavam zato što je dobro za Ukrajinu. Očigledno je da je mnogo unutrašnje politike i debata oko toga ovde kod nas. Na kraju dana mi ipak treba da shvatimo da mi ne podržavamo samo Ukrajinu u ratu. Mi smo u suštini u ratu, doduše preko posrednika, protiv Rusije i važno je da pobedimo.

SZO prikuplja dokaze o navodnim ratnim zločinima Rusije

21:18 - Zvaničnici SZO u Kijevu su tokom današnje konferencije nagovestili da prikupljaju dokaze o potencijalnim ratnim zločinima koje je počinila Rusija, prenosi Rojters.

Direktor SZO za hitne slučajeve Majk Rajan rekao je da je agencija već dokumentovala 200 napada na bolnice i klinike u Ukrajini.

Nastavljaju se velike borbe u Harkovskoj oblasti

20:59 - Velike borbe nastavljaju se u Harkovskoj oblasti na istoku Ukrajine, gde ukrajinska vojska pokušava da povrati kontrolu od Rusije, piše britanski "BBC".

Snimak prikazuje zarobljeni ruski tenk u rukama vojske Ukrajine:

 

 


Navodi se da su ukrajinske oružane snage ranije danas saopštile kako su povratile kontrolu nad petoro sela severoistočno od drugog najvećeg ukrajinskog grada.

 

 

Finski tenkovi idu ka Rusiji

20:47 - Društvenim mrežama kruži snimak iz finskog grada Tamperea sa vozovima koji prevoze vojnu opremu navodno ka ruskoj granici. Prema navodima vlasti, oprema se premešta u Niinisalo, na suprotnoj strani Finske od Rusije, gde se održavaju vojne vežbe pod kodnim nazivom "Strela".

 

Volodin: Vašington koordiniše vojnim operacijama u Ukrajini

20:34 - Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin optužio je danas Vašington da koordiniše vojnim operacijama u Ukrajini, koje je nazvao direktnim mešanjem u vojnu akciju protiv Rusije.

- Suštinski, Vašington koordiniše i razvija vojne operacija, stoga, direktno učestvuje u vojnim akcijama protiv naše zemlje, naveo je Volodin na Telegramu, preneo je Rojters.

"Naš zadatak je da ih ne propustimo"

20:19 - Ruski marinci danas si patrolirali industrijskom zonom Azovstala. Na teritoriji su pronađena napuštena vozila militanata Oružanih snaga Ukrajine sa nemačkim registracijama. Sada militanti iz Azova nastavljaju da drže civile kao taoce, tvrde ruski izvori.

 

Bilans ruskog vojnog dejstva za danas

20:05 - Ruske snage su visokopreciznim raketama uništile ukrajinske avione na aerodromima u Odeškoj, Arciskoj i Voznesenskoj oblasti, a rakete Iskander pogodile su američku i evropsku opremu u blizini Harkova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, a prenosi Rojters.

Prema navodima portparola ruskog Ministarstva odbrane Igora Konašenkova, ruske letilice oborile su bombarder Su-24, lovac Su-27, tri helikoptera Mi-8 sa padobrancima, kao i dva drona "Bajraktar TB2" kod Zmijskog ostrva, navodi TASS.

CIA kaže da ne postoje dokazi da će Rusi upotrebiti nuklearno oružje

19:47 - Direktor CIA kaže da u ovom trenutku ne postoje "praktični dokazi" da Rusija planira da koristi taktično nuklearno oružje, javlja AFP.

Ruska vojska ispalila 6 projektila na Odesu

19:35 - Ukrajinske odbrambene snage „Jug“ saopštile su rezultate rada strateške avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije:

*4 projektila su oštetila određeno preduzeće. Nakon udara izbio je požar, nema izveštaja o povređenima.

*2 rakete pogodile su pistu aerodroma.

 

 

Zabranjene ukrajinske, ruske zastave i simboli

19:09 - Berlinska policija zabranila je isticanje ruskih i ukrajinskih zastava na spomenicima iz II svetskog rata tokom obeležavanja godišnjice završetka II svetskog rata. Više o ovoj odluci pročitajte OVDE.

Ukrajini 1,5 milijardi dolara od Svetske banke

18:59 - Ukrajinska Vlada odobrila je nacrt sporazuma sa institucijama Svetske banke za dobijanje 1,5 milijardi dolara, koji će biti usmereni na plate zaposlenih u javnom sektoru, saopštio je danas premijer Ukrajine Denis Šmigal.

Vlada je odobrila nacrte sporazuma sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj i Međunarodnim udruženjem za razvoj, koje je deo Svetske banke, za finansiranje projekta "Podrška potrošnji javne uprave u Ukrajini", prenosi ukrajinska "Pravda".

Generalna proba vojne parade u Sankt Peterburgu

18:43 - Generalna proba vojne parade održana je u severnoj prestonici Rusije, objavilo je rusko MO.

 

 

Krasnojarsk kao pred apokalipsom


18:31 - Krasnojarsk je danas poslepodne zahvatila prašna oluja. Olujni vetar i prljava kiša su stigli u grad. Stanovnicima se savetuje da ne napuštaju svoje domove dok ne prestane loše vreme.

 

Nemački funkcioner: Putin bi mogao da pritisne nuklearno dugme

18:13 - "Prema jednoglasnom mišljenju specijalnih službi, Rusija na našu intervenciju može da odgovori atomskim udarom. Putin će, u slučaju ovakvih naših akcija, prvo lansirati taktičko nuklearno oružje u Ukrajini kako bi postigao predaju. A onda vidite kako će Zapad reagovati. I vrlo je verovatno da će se tada rat – uključujući i nuklearni rat – proširiti dalje", napisao je funkcioner SDP Ulrih Bauš u svom članku za "Die Tageszeitung".

"Bogdana" prvi put videla upotrebu u Ukrajini

18:02 - Dok u Ukrajinu stiže sve više artiljerijskog oružja od samohodnih topova, i haubica, ukrajinska vojska prikazala je snimak borbenog delovanja samohodne haubice pod imenom 2S22 "Bogdana". U pitanju je domaći artiljerijski sistem, koli liči na francuski samohodni top "CEASAR" kalibra 155 mm koji će da dobije od Francuske kao donaciju za borbu protiv ruske vojske.

 

 

Taktičko tehnički podaci:

Naziv: 2S22 Bogdana
Kalibar: 155 mm
Posada: 5 članova
Dimenzije: dužina 8,5 m, širina 2,7 m, visna 4,0 m, težina 25 tona
Vozilo: KRAZ 6322 konfiguracije 6x6
vozilo pokreće dizel motor, koji na putu može da razvije maksimalnu brzinu od 80 km na čas. Maksimalni radijus kretanja je 1.000 km
Artiljerijska cev: minimalna elevacija 5, a maskimalna 65 stepeni.
Domet: minimalni 780 m, maksimalni 40-42, sa klasičnim projektilima, a 50 km sa precizno vođenim.

Haubica je kompletirana da može da upotrebljava sve projektile po NATO standardu kalibra 155 mm.

"Barjaktar" razara kod Zmijskog ostrva

17:47 - Taktička borbena bespilotna letelica TB 2 Bajrakter ukrajinske vojske uništila je desantni čamac klase Serna ruske mornarice koji je pristao na Zmijsko ostrvo, koje je već nekoliko dana pod žestokim napadima.

Ukrajinci uhvaćeni u sabotaži?

17:36 - Komandant bataljona „Istok“ Aleksandar "Skif" Hodakovski pokazao je snimak ukrajinskih nacionalista koji, kako tvrdi, pripremaju još jednu sabotažu na fabrici "Azovstalj", protiv ruske vojske.

"Dok mi demonstriramo humanizam, neprijatelj koristi trenutak da minira prolaze. Onda, kada opet budu viknuli o našoj izdaji, kao juče, kada ih je razradila ptica (bombardovao avion, op.nov.), shvatićete zašto to radimo", napisao je on.

 

 

Raketni udar na granici sa Rusijom

17: 29 - Dve ruske rakete danas su pogodile lokacije u blizini granice s Rusijom u severnoj regiji Sumi, objavio je lokalni guverner Dmitro Živicki.

U napadima, ranjen je pogranični policajac, napisao je Živicki na Telegramu. Fotografije pokazuju fragmente raketa:

 

 

Vođa Al Kaide optužio Ameriku za rat u Ukrajini

17:12 - Lider Al Kaide Ajman al Zavahri okrivio je SAD za rat u Ukrajini.
On je u retkom obraćanju povodom 11. godišnjice ubistva Osame bin Ladena izjavio da je "slabost SAD" razlog zbog kog je Ukrajina postala "lak plen".

Bugarska ne može bez ruskog gasa

16:58 - Bugarska traži od Brisela da joj na dve godine odloži rok za obustavu uvoza ruske nafte, izjavio je danas predsednik parlamentarnog Odbora za energetiku bbugarske Narodne skupštine Radoslav Ribarski.

Višecevni raketni bacač "Uragan" u akciji

16:32 - Rusko MO objavilo je snimak raketnog bacača "Uragan" u akciji na neobjavljenoj lokaciji, pretpostavlja se u Ukrajini.

 

 

Džemper Zelenskog prodat za rekordnu sumu

16:12 - Poznati zeleni džemper ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog prodat je za 90.000 funti (111.000 dolara) na aukciji u Londonu, a nakon toga, Zelenski se zahvalio Britancima na kontinuiranoj podršci nakon napada Rusije.

"Puške su još aktivne" - zastrašujuće svedočenje iz Mariupolja

15:48 - Ruski operativac poznat pod nadimkom Sladkov napisao je svedočenje iz prve ruke nakon što su Rusi kročili čizmama u Mariupolj: 

"Za sada nije vidljiva želja militanata da se predaju. Za sada samo pregovori. Šta ja mislim? Igraće na vreme, poslednjim snagama. Šta ako neka vrsta cenkanja Rusije i Zapada da rezultat? Nema trgovine. Militanti su već formalno u onom svetu, prema proračunima Vladimira Zelenskog. Puk Azov je potreban predsedniku Ukrajine, samo u nebeskom formatu. Naravno, ako su živi i predaju se, biće im suđeno u DNR, a mislim da neće biti uslovno osuđeni. Zla intriga će biti da li su streljani ili ne. A ako ne, doživotna kazna.

 

 

Ali dok se Azov bori, brani se kompetentno, hladnokrvno, mami izviđačke grupe u zamke, precizno koristeći AGS i RPG (bacače granata), oni pokušavaju da ubijaju naše vojnike koliko god je to moguće. Naši gubici su se smanjili na pozadini ispunjavanja naredbe Vladimira Putina da se ne juriša. Popeo sam se na deponiju, i lično sam video šta je to 'davljenje dušmana'. Snage će biti oslobođene i nastaviti u blizini Donjecka."
 

Popasnaja je pala

15:28 - U toku je čišćenje grada i deminiranje. Prema prvim informacijama, juče su se Oružane snage Ukrajine povukle sa južnih periferija, a sada sa severnih.

 

 

Oslobođeni ruski mornari nakon velikih napora

15:01 - Jedanaest mornara civila sa broda Avangard, koji su ilegalno zadržani u Ukrajini vratilo se u Rusiju, objavila je danas na Telegramu ruski ombudsman za ljudska prava Tatajana Moskalkova.

"Jedanaest članova posade broda Avangard, koji su državljani Rusije, oslobođeni su velikim naporima koje smo preduzeli zajedno sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom spoljnih poslova po nalogu ruskog predsednika", istakla je ona, prenosi TASS.

"Američke vlasti krive za ukrajinske zločine"

14.41 - Američke vlasti treba da budu dodate na listu ratnih zločinaca i da odgovaraju za zločine koje je u Ukrajini počinio kijevski režim, rekao je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

Snažne eksplozije u više oblasti, uništen aviozavod

Snažne eksplozije u Sumskoj, Nikolajevskoj i Hmeljničkoj oblasti.

14.19 - Gusti dim se diže nad Odesom posle serije eksplozija. Prema preliminarnim podacima, stigao je u Odesku fabriku za remont aviona.

 

 

Iskrcavanje jedinica milicije DNR na obalu

13.55 - Jednice DNR na čamcima ovaj put izvršili su desant na čeličanu sa mora, a sa njima bio je i ranti reporter Aleksandr Sladkov koji je sa svojom ekipom zabeležio i taj trenutak kako izgleda prilaz sa leđa Ukrajincima koji su učeličani ali sa Azovskog mora.

REZIME 73. DANA: ISKANDERI PRETVORILI NOĆ U DAN IZNAD UKRAJINE Američki kongresmen otkrio: SAD u ratu s Rusijom (FOTO/VIDEO)

Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

 

Ukrajinci granatirali Gorlovku i Dokučajevsk

13.39 - Ukrajinske trupke ispalile 18 granata 122 mm na Gorlovku i Dokučajevsk u DNR za pola sata - predstavništvo DNR pri JCCC.

Raketirana Odesa, PVO dejstvuje

13.13 - Ukrajinski izvori izveštavaju o četiri raketna udara na objekte u Odesi, u gradu deluje protivvazdušna odbrana.

Kad ne može S-400, dajte S-300

12.58 - Nakon odbijanja Turske da prebaci ruske S-400 u Ukrajinu, Vašington vrši pritisak na Atinu da prebaci S-300 u Kijev.

REZIME 73. DANA: ISKANDERI PRETVORILI NOĆ U DAN IZNAD UKRAJINE Američki kongresmen otkrio: SAD u ratu s Rusijom (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

 

U gradu Sčastija počela je sa radom Luganska TE.

12.32 - Šef LNR je učestvovao u pokretanju stanice, prenosi LuganskInformCenter.

Kijev: Pod istragom vise od 10.000 ruskih ratnih zločina

12.14 - Trenutno je pod istragom više od 10.000 navodnih ratnih zločina koje su počinile ruske snage u Ukrajini, saopštilo je danas Glavno tužilaštvo Ukrajine.

U saopštenju tužilaštva stoji da je ukupno registrovano 10.257 ratnih zločina i dodaje se da je od početka sukoba 24. februara umrlo 223 dece, navodi Gardijan.

Kako se navodi, povređeno je 633 dece, prenosi britanski list.

"To nisu vojnici, već zveri"

11.56 - Aleksandr Katrič, žitelj Novoaleksandrovke u Herskonskoj oblasti, svedočio je kako su ukrajinske snage sprovodile torturu nad njim.

On je ispričao kako su ga ukrajinski vojnici pretukli, pretili mu da će mu odseći prste i kako su izveli lažno streljanje nad njim, tako što su mu prislonili cev automata na glavu.

 

 

Pelosi: Rusiju proglasiti sponzorom terorizma

11.28 - Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, koja je nedavno posetila Ukrajinu, poručila je danas da se zalaže da administracija SAD proglasi Rusiju za državu koja sponzoriše terorizam i izrazila zabrinutost o američkim medijskim izveštajima koji su otkrili navodne detalje obaveštajne saradnje Kijeva i Vašingtona.

REZIME 73. DANA: ISKANDERI PRETVORILI NOĆ U DAN IZNAD UKRAJINE Američki kongresmen otkrio: SAD u ratu s Rusijom (FOTO/VIDEO)

Foto: EPA/JIM LO SCALZO

 

Pentagon: Informacije koje dajemo Ukrajini su legitimne, zakonite i ograničene

11.10 - Američki čelnici odbacili su navode da su obaveštajni podaci Pentagona pomogli Ukrajini da ubije najviše ruske generale i potopi raketnu krstaricu Moskva. John Kirby održao je juče konferenciju za novinare na kojoj su ga pitali o izveštajina da je Pentagon pružio informacije ukrajinskim čelnicima kako bi im pomogao u gađanju i ubijanju ruskih generala, prenosi The Guardian.

Na Jasinovatu ispaljeno 20 raketa

10.47 - Ukrajinska vojska ispalila je tokom prepodneva 20 raketa iz sistema BM-21 „Grad“ na naselje Jasinovata u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Tenk T-90M "Proboj" smatra se najmodernijim tenkom u Rusiji

10.33 - Pojavio se u sastavu tenkovskih jedinica Ruske Federacije 2020. godine.

 

 

Volodin: Strane kompanije mogu da se vrate ako žele

10.17 - Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da će Rusija biti otvorena za one strane kompanije koje žele da se vrate u nju.

REZIME 73. DANA: ISKANDERI PRETVORILI NOĆ U DAN IZNAD UKRAJINE Američki kongresmen otkrio: SAD u ratu s Rusijom (FOTO/VIDEO)

EPA YURI KOCHETKOV

 

Žestoke borbe na ulazu u Severodonjeck

09.58 - Borbe se vode u predgrađu Severodonjecka, u nekadašnjem dečjem kampu koji su ukrajinski ekstremisti pretvorili u bazu, saopštila je Narodna milicija LNR.

 

 

Ukrajinski ratni bilans

09.42

 

 

NATO očekuje dalju eskalaciju rata u Ukrajini u narednim nedeljama

09.25NATO očekuje dalju eskalaciju rata u Ukrajini u narednim nedeljama Ovo je saopštio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u intervjuu nemačkom listu Velt am zontag.

Mornari kao taoci

09.07 - U brodogradilištima Izmaila, ukrajinske vlasti i dalje drže 60 mornara sa civilnih ruskih brodova. "Apelovala sam na međunarodna tela sa pozivom da preduzmu mere da se spreči da Ukrajina koristi civile kao taoce", dodala je Tatjana Moskalkova, ombudsman za ljudska prava u Ruskoj Federaciji.

Bajden: Prekinuti curenje informacija o razmeni podataka s Ukrajinom

08.58Predsednik SAD Džozef Bajden je, u razgovoru sa najvišim američkim obaveštajnim i odbrambenim zvaničnicima, istakao značaj njihovog rada, ali i naveo da su nedavni medijski izveštaji o razmeni obaveštajnih podataka SAD sa Ukrajinom kontraproduktivni, rekla su dvojica zvaničnika administracije na koje se poziva En-Bi-Si Njuz (NBC News).

Oglasili se Britanci

08.40 - Rusiji će biti potrebno dosta vremena i troškova da obnovi svoje oružane snage nakon ovog sukoba, tvrde Britanci

 

 

Velika Britanija donira Ukrajini generatore

08.25 - Britanska vlada saopštila je danas da će Ukrajini donirati 287 mobilnih generatora za električnu energiju, pored 569 generatora koje je ranije donirala.

Novi generatori, koji su dovoljni da strujom napajaju skoro 8.000 domova, biće korišćeni za bolnice, skloništa i druge službe, saopštilo je Odeljenje za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju, prenosi Rojters.

Rusi zarobili Hrvata

08.02Hrvat Vjekoslav Prebeg, koji se borio na strani Ukrajine, pao je u ruke ruskoj armiji. On je za Raša Tudej objasnio zašto je došao u tu zemlju i rekao je da je sve jedna velika greška.

Ukrajina: Rusija nastavlja ofanzivu na istoku i napade na Azovstal

07.47Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da ruske snage nastavljaju ofanzivne operacije u istočnoj operativnoj zoni, čiji je cilj uspostavljanje pune kontrole nad teritorijom Donjecke i Luganske oblasti i zadržavanje kopnenog koridora između njih i Krima.

REZIME 73. DANA: ISKANDERI PRETVORILI NOĆ U DAN IZNAD UKRAJINE Američki kongresmen otkrio: SAD u ratu s Rusijom (FOTO/VIDEO)

Profimedia

 

Podrška Sirije

07.33 - Sirija je spremna da podrži Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku i poziva svetsku zajednicu da to učini, izjavio je sirijski ambasador u Rusiji Rijad Hadad. 

Tramp: Nemaju pojma...

07.15 - Donald Tramp je rekao da aktuelna američka administracija "nema pojma kako da pravilno komunicira sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom".

REZIME 73. DANA: ISKANDERI PRETVORILI NOĆ U DAN IZNAD UKRAJINE Američki kongresmen otkrio: SAD u ratu s Rusijom (FOTO/VIDEO)

EPA/JIM LO SCALZO

 

Uništeno moćno američko oružje

07.10 - Rusi tvrde da su iništili američki dron "Duh", reč je o misterioznim bespilotnim letelicama koje su SAD nedavno poslale Kijevu

 

 

Bajden šalje oružje u Ukrajinu

07.06Američki predsednik Džo Bajden odobrio je danas novi paket vojne pomoći Ukrajini koji će obuhvatiti dodatnu artiljerijsku municiju, radare i drugu vojnu opremu vrednu 150 miliona dolara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading