PUTIN IH JE SATERAO U ĆOŠAK Britanski general objasnio zašto NATO ne sme da ratuje protiv Rusije
Foto: Ilustracija

Ovu izjavu dao je britanski general Ričard Barons.

"Alijansa može odlučiti da interveniše u situaciji u Ukrajini, ali je to malo verovatno. Činjenica je da čak i ako NATO počne konfrontaciju sa Rusijom, sve će se ispostaviti kao neuspeh za samu alijansu", tvrdi Barons.

"NATO nije spreman. I treba da se stidimo toga", priznao je general.

Barons je rekao da, posebno, Britanija nema potrebne odbrambene sisteme. Ako bi Britanci morali da brane bilo koju zemlju – na primer, Estoniju – onda bi Britanija izgubila za nedelju dana.

Takođe, nemački kancelar Olaf Šolc je nedavno saopštio stav zemalja NATO-a: države članice alijanse su jednoglasne u mišljenju i smatraju da se ne vredi mešati u situaciju u Ukrajini. U Nemačkoj, inače, uglavnom ne žure da snabdevaju Kijev nemačkim oružjem.

Osim toga, Rusija je povukla „crvene linije” za Švedsku i Finsku. Prema rečima zvaničnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, Moskva je uputila sva upozorenja ovim dvema zemljama u slučaju da uđu u NATO.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Златокоса

05.05.2022 23:19

НАТО је сувишна , анахрона, агресивна , прескупа организација. Док Запад тоне у рецесију, сиромаштво, економску пропаст, лечи последице пандемијске кризе, треба хитно затражити укидање алијансе. И то у УН.

Miki

06.05.2022 00:27

NATO nije uspeo ni sa nama da izađe na kraj a kamoli sa Rusijom!

Zoran

06.05.2022 10:17

Rusi bi ih razbucaĺi ko svinja masnu krpu

Aca

06.05.2022 13:33

Zato amerikanci hoce da uvuku nemacku u rat sa rusijom