GDE STE BILI 1999. GODINE DA BRANITE SUVERENITET? Vučić brutalno odgovorio nemačkim novinarima: Imajte poštovanja prema ovoj zemlji u kojoj je 82 dece ubijeno
Foto: Tanjug

Vučić je odgovarao na pitanje kako se može verovati Srbiji da poštuje teritorijalni integritet drugih država poput BiH ili Ukrajine ako ne sledi politiku EU i ne uvodi sankcije Rusiji.

Predsednik Srbije je potom još jednom ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i nazvao besmislicama priče da Srbija planira da napadne tu zemlju.

On je potom podsetio da je suverenitet i teritorijalni integritet brutalno prekršen upravo na slučaju Srbije kada je NATO izvršio agresiju 1999. godine.

- Zamolio bih vas da malo uđete u naše cipele. Tako sladostrasno kao što sada pričate o teritorijalnom integritetu BiH ili Ukrajine, zašto tako niste govorili 1999. godine o Srbiji kada se otimao deo naše zemlje? Molim vas, imajte bar malo poštovanja prema ovoj zemlji u kojoj je 82 dece ubijeno - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je podsetio da kada se govori o teritorijalnom integritetu 1999. godine nikoga nije interesovao teritorijalni integritet Srbije i da svi kojima su puna usta teritorijalnog integriteta, zaboravljaju na Rezoluciju 1244 i traže od Srbije da zaboravi na poštovanje međunarodnig prava u sopstvenom slučaju.

Vučić je naveo da je Srbija ponosna zemlja koja imapravo na svoj stav i mišljenje.

- Pred Srbijom su teška vremena, verujem da ćemo uspeti da ostanemo i opstanemo i budemo pouzdan partner, da se pridržavamo međunarodnog prava. Molim vas da jednoj suverenoj zemlji dozvolite da ima pravo da iskaže svoje rezerve prema određanim pitanjima, a posebno prema sankcijama koje smo i sami iskusili. Nemojte da nam branite da imamo pravo na sopstveni stav i mišljenje - rekao je predsednik.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Jelena

05.05.2022 16:04

Srbija je zemlja koja je odabrala put ka EU i na tom putu treba da korača dalje.

Lazar

05.05.2022 21:01

Niko nije imao hrabrosti od NATO agresora da kaže, zašto je Srbija bombardocana. E pa Srbija to nikada ne zaboravlja.

Dijana

09.05.2022 11:16

Srbija treba da ostvari svoj cilj i da hrabro korača ka EU