NEVIĐENO DO SADA Ruski bombarder u munjevitom napadu na neprijatelja, razneo ukrajinske položaje (VIDEO)
EPA

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije pokazalo je snimak kako ruski bombarder Su-24M gađa ukrajinske položaje na izuzetno maloj visini, a takav snimak sa Su-24M u realnim borbenim uslovima do sada nije prikazan.

Na snimku se vidi kako Su-24M leti velikom brzinom u nivou drveća. Zatim baca bombe sa padobranom i brzo odlazi. Posle nekog vremena sledi serija eksplozija na zemlji.

Ovo su sledeći potezi ruskih snaga - Alo.rs

Pojasnili su da su za uništavanje utvrđenih objekata korišćene vazdušne bombe za visokoeksplozivno dejstvo, što je omogućilo postizanje najveće efikasnosti, prenela je agencija RIA.

Kako navodi agencija, udarac je zadat kamufliranim utvrđenim položajima ukrajinskih trupa. "Bombardovanje dugotrajnih objekata utvrđenog rejona izvršeno je iz slobodnog manevra sa izuzetno niske visine", saopšteno je iz resora.

Su-24M je nadzvučni bobeni sovjetski avion, s promenljivom geometrijom krila. Nalazi se u masovnoj operativnoj upotrebi Ratnog vazduhoplovstva Ruske Federacije, a ranije i Sovjetskog Saveza. Razvijen je kao frontalni bombarder. U namenskim varijantama, uspešno pokriva i više drugih dopunskih oblasti primene, kao operativno-taktičko izviđanje i elektronsko ratovanje.

Promenljiva geometrija krila mu omogućava adaptaciju na kontradiktorne uslove aerodinamike, u širokom rasponu režima leta, uslova poletanja, sletanja i nadzvučnih brzina.

Najnovije vesti o ukrajinskom ratu čitajte na našem blogu UKRAJINA UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading