PORUKA AMERIKE CELOM SVETU Čvrsto stojimo na strani Ukrajine!
EPA/ETIENNE LAURENT

Ističe se da je to prva zvanična poseta delegacije Kongresa od početka "ruske invazije na Ukrajinu".

„Naša delegacija je otputovala u Kijev da pošalje jasnu poruku celom svetu: Amerika je čvrsto na strani Ukrajine", istaknuto je u saopštenju. Navedeno je da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski istakao potrebu za kontinuiranom bezbednosnom, ekonomskom i humanitarnom pomoći Sjedinjenih Država Ukrajini.

PORUKA AMERIKE CELOM SVETU Čvrsto stojimo na strani Ukrajine!

Foto: Shutterstock

 

Delegacija navodi da je u Kijevu prenela poruku da je na putu veća podrška SAD i da rade na transformaciji zahteva predsednika Bajdena za finansiranje u zakonodavni paket.


Delegacija je izrazila poštovanje i zahvalnost predsedniku Vladimiru Zelenskom za njegovo vođstvo i divljenje ukrajinskom narodu za njegovu hrabrost u borbi protiv ruskog agresora.

Predstavnici Kongresa će nakon Kijeva posetiti Poljsku, gde će se sastati sa predsednikom Andžejem Dudom i drugim zvaničnicima.

„Kada se vratimo u SAD, bićemo spremniji da učinimo sve što je potrebno da pomognemo ukrajinskom narodu“, navedeno je u saopštenju delegacije Kongresa.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas se sastao sa predsednicom Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Grga Pitić

01.05.2022 13:36

Čvrsto stoje na kori banane...

Miro

01.05.2022 17:17

"Čvrsto stoje na strani Ukrajine". Pogrešno rečeno ili ako želite to je smišljena laž. Vi "veliki" Amerikanci stojite KRVAVO uz Ukrajinu. Ceo svet koji voli slobodu zna da Amerika zna da proizvodi ratove i da štampa dolare( naravno bez pokrića) i da ih rastura po svetu kao i Plišane revolucije razna Proleća, Majdane...