"ERDOGANE, SPASI NAS ILI SMO MRTVI" Komandant ukrajinske vojske opkoljene u Azovstalju poslao dramatičnu poruku
Profimedia

Komandant ukrajinske 36. brigade marinaca Sergej Volina, koji je opkoljen u fabrici Azovstalj u Marijupolju, obratio se za pomoć turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, a snimak njegovog apela objavila je televizija Haberturk, prenosi Ukrajinska pravda.

- Poštovani predsedniče Redžepe Tajipe Erdogane! Obraća vam se major korpusa marinaca Sergej Volina. Nalazim se sa pripadnicima 36. brigade marinaca koja je u garnizonu u Marijupolju i koja se bori u okruženju već 65 dana - rekao je Volina u direktnom obraćanju turskom predsedniku.

Komandant marinaca tvrdi da je opkloljeno više od 600 vojnika i civila.

- Kod nas je 600 vojnika koji imaju rane različitog stepena i kojima je potrebna pomoć. Sa nama su civili koji su povređeni i kojima je takođe potrebna vaša pomoć. Sa nama su u objektu stotine civila i desetine dece. Najmlađe ima četiri meseca - dodao je major.

 

 

Volina je zamolio Erdogana za pomoć.

- Sada molim turski narod, uvaženi gospodine predsedniče, da primeni proceduru izvlačenja na nas, da učini sve da marijupoljski garnizon odvede u Tursku i da nas praktično izvede iz Azovstalja uz bezbednosne garancije turske strane. Računamo na vašu pomoć - rekao je komandant marinaca.

Industrijska zona i čeličana Azovstalj u Marijupolju, podsetimo, nalaze se pod potpunom kontrolom ruskih snaga. Danas je kompleks čeličane navodno napustilo 25 ljudi, među kojima je šestoro dece.

Najnovije vesti pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading