MAKRON OBEĆAO: Francuska pojačava slanje vojne opreme i humanitarne pomoći Ukrajini
Foto: Youtube/Printscreen/FRANCE 24 English

Predsednik Ukrajine se zahvalio na pošiljkama vojne opreme, dok je Makron rekao da će pomoć i podrška biti pojačana, kao i humanitarna pomoć Ukrajini.

Jelisejska palata je navela da će biti produžena misija francuskih „eksperata koji doprinose prikupljanju dokaza za borbu protiv nekažnjivosti i omogućavanje rada međunarodne pravde u vezi sa zločinima počinjenim u okviru ruske agresije“.

BELORUSIJA OPTUŽUJE NATO: "Smatraju nas ratnim poprištem, zato izvode najveću vojnu vežbu!"

SAD, Francuska, Češka i drugi saveznici dali su Kijevu stotine artiljerijskih komada oružja dugog dometa kako bi Ukrajina mogla da se suprotstavi ofanzivi Rusije u Donbasu, na istoku Ukrajine.

Francuska humanitarna pomoć Ukrajini u ovoj fazi predstavlja „više od 615 tona poslate opreme, uključujući medicinsku opremu, generatore za bolnice, pomoć u hrani i smeštaju, kao i vozila hitne pomoći“, navelo je francusko predsedništvo.

RUSKI PODACI Danas ubijeno 120 Ukrajinaca, pogođeno 389 vojnih ciljeva, srušen i avion

Makron je rekao da će tokom svog drugog predsedničkog mandata u Francuskoj „aktivno raditi na obnavljanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, uvek održavajući blisku koordinaciju sa svojim evropskim partnerima i saveznicima“.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading