RUSI UMALO UBILI ZELENSKOG? "Stražari su ugasili svetla, doneli pancire i jurišne puške..."
Foto: EPA

Zelenski je u razgovoru s novinarom Simonom Šusterom, koji je proveo dve nedelje u predsedničkom kompleksu u Kijevu, opisao kako su se ruske trupe približile pronalaženju njega i njegove porodice.

Kaže da je ruska vojska prvog dana sukoba pokušavala da zauzme vladinu četvrt u Kijevu. Prema onome što je ukrajinski predsednik ispričao, Rusi su njega i njegovu porodicu hteli da napadnu 24. februara pre zore.

RUSI UMALO UBILI ZELENSKOG?

Foto: EPA/ATEF SAFADI

 

Zapad u panici zbog cena hrane, apsurdan zahtev za "oslobađanje" rezervi - Alo.rs

Nakon početka bombardovanja Zelenski i supruga Olena rekli su svojoj 17-godišnjoj ćerki i 9-godišnjem sinu da se pripreme za beg iz kuće. "Probudili smo ih. Bilo je glasno, bile su eksplozije", rekao je Zelenski za Tajm. 

Ukrajinska vojska rekla je Zelenskom da su ruski vojnici izvršili desant na Kijev padobranima ne bi li ubili ili zarobili njega i njegovu porodicu. Andrij Jermak, šef osoblja predsednika, rekao je da su pre te večeri takve stvari videli samo u filmovima. 

Novinar Tajma napisao je da su pucnjave oko vladine četvrti izbile prvog dana rata kada je pala noć. "Stražari unutar kompleksa ugasili su svetla, doneli pancire i jurišne puške za Zelenskog i desetak njegovih pomoćnika", napisao je novinar.

Šta se desilo sa posadom Moskve? (VIDEO) - Alo.rs

Jedan od retkih službenika koji je znao da koristi oružje bio je Oleksij Arestovič, veteran ukrajinske vojne obaveštajne službe. "Bila je to apsolutna ludnica, svako je dobio automatsku pušku", rekao je.

Novinar Tajma napisao je da su ruske trupe dva puta pokušale da upadnu u kompleks dok je porodica Zelenski još bila unutra. Iduće noći, nakon što je odbio da ide u sigurnije okruženje, što uključuje vladu u egzilu, Zelenski je izašao u dvorište i tada snimio poznatu videoporuku.

Predsednik ruske Dume upozorio predsednika Ukrajinu - Alo.rs

Video koji je snimio mobilnim teelfonom obišao je svet, preneli su ga svetski mediji. Zelenski tvrdi da je u tom trenutku postao zaista svestan svoje uloge u ratu. Kaže da je shvatio da je on simbol.

"Shvatio sam da moram da se ponašam onako kako mora da se ponaša šef države", rekao je Zelenski u intervjuu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Suzana

29.04.2022 11:41

Daleko si od šefa države,prividna je tvoja tuzna uloga! Da si ziv i zdrav, vremenom ces se ubiti sam !

Cardak

29.04.2022 13:07

SRBI -PRAVOSLAVCI sta god RUSI ucinili oni su jedini i pored interesa ce nam uvek pomoci(a i poslali su sve za odbranu Srbije)Ups MOZDA AMERI ILI NEMCI su poslali ZVAKE!SRBIJO NE IGRAJ SE SA ODABIROM PRIJATELJA. SAMO DA PODSETIM KO ONO BESE 3x NAS BOMBARDOVASE ?

Zoki

29.04.2022 15:45

Kamo srece nebi toliko ljudi bilo ubijeno zbog tog izdajnika