"RUSIJA ĆE ZAPOČETI SVETSKI RAT" Evropski zvaničnik uputio stravično upozorenje: Ovaj je datum?
EPA/ MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POO

Vladimir Putin bi mogao da objavi novi svetski rat u narednim danima - upozorio je britanski ministar odbrane, a prenosi britanski Miror.

Volas je rekao da bi ruski lider mogao da započne ''masovnu'' mobilizaciju i iskoristi 1. maj da objavi rat svetskim ''nacistima''.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. 

Od tada su ukrajinski gradovi bili pogođeni granatiranjem u borbi za koju je ministarka vlade Liz Tras rekla da bi mogla da traje i 10 godina.

Šta se desilo sa posadom Moskve? (VIDEO) - Alo.rs

I pred licem Zapada koji Ukrajini daje novac i naoružanje, Rusija se poziva na svoje nuklearne sposobnosti u pretnjama da se ne umeša.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je opasnost od nuklearnog rata ozbiljna.

Sada je Volas rekao za LBC da bi Putin mogao da objavi rat ''svetskim nacistima''.

-Ne bih se iznenadio... da će verovatno 1. maja izjaviti da smo "sada u ratu sa svetskim nacistima i da moramo masovno mobilisati ruski narod' - rekao je Volas.

Zapad u panici zbog cena hrane, apsurdan zahtev za "oslobađanje" rezervi - Alo.rs

Oko 8.000 vojnika britanske vojske će učestvovati u vežbama širom istočne Evrope u borbi u Ukrajini u jednom od najvećih raspoređivanja od Hladnog rata.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Denis

29.04.2022 11:28

Englezi, Amerikanci i države EU ratuju sa Rusima, sa Ukrajinskom vojskom bez ikakvih posledica za njih i njihovu ekonomiju. To je najbolji način da u ekonomskom smislu unište Evropu. Dolar i funta idu svaki dan gore u odnosu na Euro, njihove štamparije rade dan i noć. Glupi Evropljani mogli bi učlane Rusiju u EU, kao što je Merklova predlagala, tako bi EU bila jača od USA po svemu.

Aca

29.04.2022 15:43

Posto englezi sve to znaju nisu nam rekli da ce oni biti prvi sravnjeni

Duško

29.04.2022 15:50

A, Rusija je tako malo tražila ! Samo da joj goveda ne pogaze baštu, i to je bilo puno kaubojima s Divljeg zapada. Pa ,eto tko će i tko je počeo ovaj pakleni rat.