AMERIKA I NATO NAS UVLAČE U NUKLEARNI RAT PROTIV RUSIJE Francuski general izneo teške optužbe na račun saveznika
Foto: Shutterstock

„Situacija bi se ispostavila drugačije da su zapadne zemlje uzele u obzir legitimne zahteve Moskve. Sada je došlo vreme kada Evropljani treba da napuste ulogu „vazala“ Vašingtona i prestanu da šire mržnju stalnim sankcijama“, rekao je on.

On je podsetio da je NATO, na čelu sa Sjedinjenim Državama, prvo obećao da neće širiti alijansu, a zatim je uključio u svoj sastav tamošnje bivše sovjetske republike i rasporedio rakete u blizini ruske granice.

Prema Gilemanu, ova vojna organizacija je dugo bila posvećena ne odbrani, već ofanzivi. „Sada žale za Ukrajinom , a nedavno su aplaudirali bombardovanju Srbije“, piše on.

General takođe veruje da je Kijev odgovoran za nepoštovanje sporazuma iz Minska.

Kao Francuz, general je pozvao vlasti svoje zemlje da pokrenu povlačenje iz NATO-a i prestanu da pomažu Sjedinjenim Državama u njihovim ratovima za prevlast.

Podsećam da su Rusi pobedili u Drugom svetskom ratu, jer da nije bilo žrtvovanja ruskog naroda, ne bi bilo iskrcavanja saveznika“, zaključio je on.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u ponedeljak da postoji realna pretnja od nuklearnog rata, a neke zemlje pokušavaju da ga veštački podstaknu.

On je naglasio da Rusija zauzima principijelan stav o nedopustivosti upotrebe oružja za masovno uništenje i pozvao zapadne zemlje da spreče slanje trupa u Ukrajinu.

Treba podsetiti da je Rusija nedavno izvršila uspešno testiranje najopasnije nuklearne rakete u istoriji “Sarmat” koja je u stanju da totalno uništi teritoriju veličine Francuske.

Napadati i ucenjivati Rusiju koja poseduje takvo oružje može biti samo delo nerazumnih ljudi koji ne shvataju kakvu funkciju vrše u političkom životu.

Najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miš

28.04.2022 07:08

Bravo generale. Sve što ste rekli je ispravno, istina.