ZAHAROVA OTKRILA SUŠTINU: NATO specijalci upravljaju borbenim dejstvima u Ukrajini
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Strani instruktori, bilo da je reč o poljskim, britanskim, američkim, kanadskim ili bilo kojim drugim, već odavno ukrajinske neonacističke borce „vode na ispašu“, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Štaviše, kako je rekla, ti „instruktori“ zapravo i nisu zbilja instruktori, već predstavnici specijalnih službi zemalja NATO.

Ona je takođe prokomentarisala i izjavu bivšeg poljskog komandanta Valdemara Skšipčaka koji je optužio britanskog premijera Borisa Džonsona za iznošenje u javnost tajne informacije o tome da je Velika Britanija u zapadnu Ukrajinu poslala ekipu SAS-a.

„Nema tu nikakve tajne već odavno. Poljski, britanski, američki, kanadski i ostali `instruktori` već odavno na ispašu vode pripadnike neonacističkih bataljona. I to nisu nikakvi instruktori, već specijalne službe zemalja NATO. Njih nije samo na desetine, već na stotine i hiljade. Ako ćemo stvari nazvati svojim imenom, oni zapravo upravljaju borbenim dejstvima u Ukrajini“, napisala je Zaharova na Telegramu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

23.04.2022 16:06

Pa te nato specijalce potrudite se da ih uništite imate i vi rusi specijalce