DRUGA FAZA OPERACIJE U UKRAJINI MNOGO RADIKALNIJA Ruska vojska će delovati odmah i bez ustezanja po jednom cilju
Foto: instagram/mil_ru

Ovaj zaključak je doneo poznati vojni stručnjak Igor Nikulin. On je detaljno ispričao kako će se odvijati druga etapa specijalne operacije, a objasnio je i zašto bi Rusija mogla da počne da deluje radikalnije.

Igor Nikulin je podsetio da Rusija ne treba da odugovlači sa specijalnom operacijom u Ukrajini, pošto je sprovela efikasnu strategiju koja će prekinuti snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine.

Oružane snage Ruske Federacije moraju pratiti celu zapadnu granicu Ukrajine, fiksirajući se na isporuku stranog oružja Kijevu. Takav pristup bi omogućio brzo eliminisanje zapadnih karavana oružja čim stignu do Ukrajine.

„Moramo da delujemo radikalno – čim konvoji pređu granicu odmah delovati, da se udara oružjem visoke preciznosti“, objasnio je Nikulin.

Prema rečima vojnog eksperta, Rusija će, počevši radikalnije da deluje protiv Oružanih snaga Ukrajine, postići značajan uspeh u realizaciji ciljeva specijalne operacije u Ukrajini.

Kijev, s druge strane, neće moći da odugovlači konfrontaciju, jer će brzo izgubiti zalihe zapadnog naoružanja.

Takođe treba napomenuti da ukrajinske vlasti, tražeći vojnu pomoć od SAD i Evrope, ne razmišljaju o posledicama svoje odluke. Takve isporuke se ne realizuju besplatno, a to će Kijev odvesti u totalni bankrot.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zora

22.04.2022 22:09

Cak i.laicima je jasno da Rusija mora pratiti svaku posiljku oruzja zlikovaca sa zapada unistavajuci posiljke paaalelno sa putnom i zeleznickom ingrastrukturom