Ruska vojska
Foto: Printscreen/Foto: Mil.ru/Shutterstock

On je napomenuo da Moskva nije dobila odgovore na predloge koje je uputila Kijevu.

- Sada su oni (pregovori) zapeli, jer pre pet dana drugi predlog koji smo predali ukrajinskim pregovaračima, a koji je formulisan uzimajući u obzir njihove komentare dobijene u to vreme, ostaje bez odgovora - rekao je diplomata.

Prema rečima Lavrova, kada su Vladimira Zelenskog pitali o njegovom odnosu prema ruskim inicijativama, on je rekao da Kijev nije dobio ništa.

- Nije na meni da sudim koliko on kontroliše situaciju, ali ovo je samo karakteristika gde se nalazi proces koji se zove "pregovori" - dodao je ministar.

On je naglasio da sada Rusija ni sa kim ne razgovara o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu.

Pres služba Kremlja danas je odgovorila na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela da uspostavi direktan kontakt sa ukrajinskim predsednikom. Oni su rekli da ova mogućnost zavisi "od konkretnih rezultata" u pregovorima dve delegacije. Sada se nastavljaju svakodnevno putem video linka.

Turski predsednik Tajip Erdogan je danas primetio da Ankara ulaže napore da nastavi "istanbulski" format razgovora licem u lice. Prema njegovim rečima, "pomaka" u procesu ima, ali su stranke za sada daleko od dogovora.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading