Rat u Ukrajini
Foto: Alo/Alo! Ilustracija /J.V. & A.V.

Ona je za televizije RTL i N-TV rekla da će zbog toga biti neophodno da se uspostavi ono što je poznato "kao kružna razmena sa EU i NATO partnerima", što znači da bi oružje Ukrajini moglo biti isporučeno iz drugih zemalja, kojima će Nemačka kasnije moći to da nadoknadi.

Predsednik ruske Dume upozorio predsednika Ukrajinu - Alo.rs

Prema njenim rečima, Ukrajini može da se isporuči i oružje sovjetske proizvodnje, prenio je TASS.

- To može da uključi tenkove, pešadijska borbena vozila i razne alternative kojih bi individualne zemlje mogle da se odreknu. Trenutno razgovaramo o tome i stvari se veoma brzo odvijaju - naglasila je Lambrehtova.

Na pitanje kada bi Ukrajina mogla da dobije teško naoružanje, Lambrehtova je naglasila da bi se to moglo desiti u roku od nekoliko dana.

Predlog o "kružnoj razmeni" predočio je zamenik nemačkog kancelara Robert Habek, koji je i ministar za ekonomiju i klimatsku akciju.

Internet bruji o ovom detalju koji je svima promakao (VIDEO) - Alo.rs

Nakon sastanka sa zapadnim liderima u utorak, 19. aprila, nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da Bundesveru u velikoj meri ponestaje oružja za slanje Ukrajini, ali da bi Kijev mogao da kupi oružje od nemačkih kompanija i da može kasnije da plati.

U međuvremenu, nemački ministar spoljnih poslova Analena Berbok naglasila je ranije da je Kijevu potrebno teško naoružanje i da "nije vreme za izgovore da se ono ne pošalje".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading