"ZAHVALJUJUĆI RUSIJI, U DONBASU ĆE ZAVLADATI MIR" Putin uveren: Delovaćemo dosledno!
Foto: EPA

 

„Rusija će delovati dosledno, postići ćemo normalizaciju života u Donbasu. Zahvaljujući Rusiji, u Donbasu će zavladati mir. Tako će i biti!“, rekao je Vladimir Putin obraćajući se učesnicima na sednici saveta platforme „Rusija – zemlja mogućnosti“.

 

 

Ruski predsednik je istakao da je tragedija u Donbasu primorala Rusiju da započne specijalnu operaciju u Ukrajini, podsećajući da je ta teritorija bila granatirana osam godina i da su njeni žitelji živeli veoma teško.

„Nažalost, u Luganskoj Narodnoj Republici se mnogo toga pogoršalo, jer je tokom ovih osam godina trajalo bombardovanje, napadi artiljerije, borbena dejstva. I naravno, ljudima je bilo veoma, veoma teško. Ljudi na Krimu, u Sevastopolju su živeli potpuon drugačije, to je očigledno. Ali ta tragedija koja se događala u Donbasu, uključujući i Lugansku Narodnu Republiku, primorala je Rusiju da započne ovu vojnu operaciju, za koju sada svi dobro znaju. Pre svega, to sam rekao na samom početku, cilj te operacije jeste pomoć našim ljudima koji žive u Donbasu", rekao je Putin.

Sve o ukrajinskoj krizi možete pročitati u NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO:


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading