BIO JE PATRIOTA I HRABAR ČOVEK Rusi se opraštaju od generala koji je poginuo u borbi s Ukrajincima
Foto: mil.ru

"Zamenik komandanta 8. armije, general-major Vladimir Petrovič Frolov, poginuo je u borbama protiv Ukrajine", izvestila je ruska novinska agencija pozivajući se na pres-službu administracije Sankt Peterburga.

"Danas se opraštamo od pravog heroja. Vladimir Petrovič Frolov je poginuo herojskom smrću u borbi sa ukrajinskim nacionalistima", rekao je gubernator Aleksandar Beglov, prenela je ruska državna novinska agencija "Tass" pozivajući se na pres-službu.

"Žrtvovao je svoj život da deca, žene i starci u Donbasu ne čuju zvuk bombardovanja. Da prestanu da čekaju smrt i odlaze od kuće, da se pozdrave kao da je poslednji put."

Prema peterburškim onlajn novinama Fontanka, guverner je Frolova nazvao "pravim patriotom" i "hrabrim" čovekom, on je "ispunio svoju vojnu i humanitarnu dužnost".

Nekoliko drugih ruskih generala i najvišeg vojnog osoblja navodno je ubijeno u toku ruske ofanzive na njenog suseda, uključujući zamenika komandanta 41. kombinovanih oružanih snaga Centralnog vojnog okruga Andreja Suhovtskog; General-major Vitalij Gerasimov, general-potpukovnik Jakov Rezancev i pukovnik Sergej Suharev, komandant elitnog 331. gardijskog vazdušno-desantnog puka.

Rusija, koja nije uspela u svojim početnim pokušajima da zauzme Kijev, sada se priprema za ponovnu ofanzivu u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski upozorio je u intervjuu ukrajinskim medijima da bi pregovori između Rusije i Ukrajine mogli da se okončaju ako Rusija ubije preostale ukrajinske snage u Mariupolju.

Sve vesti iz Ukrajine čitajte OVDE.

Komentari (1)

Loading
Dragi

17.04.2022 14:20

Dali je Ponoš ispunio vojnu svoju obavezu i branio svoj kućni Prag???