ISPRAVKA Nema potvrde da je Rusija srušila ukrajinski avion s oružjem sa Zapada
Foto: Printscreen

Na to nam je u svojoj analizi ukazao portal Raskrinkavanje.ba.

ŠTA SU ČINJENICE?

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov izjavio je:

„Ruski sistemi protivvazdušne odbrane u regionu Odeske oblasti oborili su ukrajinski vojni transportni avion, koji je trebalo da isporuči veliku seriju naoružanja koje su Ukrajini isporučile zapadne zemlje“, dodavši da su, osim toga, dva ukrajinska drona oborena iznad naselja Lozovaja i Veselaja, a sve to nije propratio nikakvim dokazima.

Navodima o tome bavio se ukrajinski portal StopFake. U analizi objavljenoj 19.4.2022. godine, StopFake je naveo da je u pitanju tvrdnja ruskog ministarstva odbrane koja je, zapravo, lažna vest.

StopFake u istoj analizi navodi kako ukrajinska strana nije izvestila o rušenju aviona, iako je tog dana zabeleženo nekoliko ruskih raketnih napada.

Pentagon je takođe demantovao navode da je u Ukrajini oboren avion s oružjem sa Zapada, piše StopFake, pozivajući se na izjave portparola Pentagona.

Dakle, pošto je jedini izvor o rušenju ukrajinskog aviona koji je navodno prevozio oružje Zapada rusko Ministarstvo odbrane, koje pritom nije ponudilo nikakve dokaze za to, a drugi dostupni izvori, kao što su ukrajinska vojska i Pentagon, nisu potvrdili ove navode te su ih demantovali - ovo je ocenjeno kao manipulisanje činjenicama i pristrasno izveštavanje.

Izvinjavamo se čitaocima na tome.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
BOGDAN

17.04.2022 08:45

DAJ BOZE DA SVE U PRAVO ALI POMALO POSTAJEM PESIMISTA.I DA JE SVE TAKO KAKO KAZETE.