"MOSKVA" U PLAMENU Ukrajinci izveli neverovatan napad na ponos Rusije!
Foto: Printscreen

Ukrajinska strana javila je da je spasilačke brodove koji su požurili da evakuišu osoblje „Moskve“ omela eksplozija municije na brodu, kao i loše vreme koje je dovelo do toga da je krstarica počela da tone.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da je požar na „Moskvi“ ugašen, kao i da su preduzete mere da se plovilo odvuče nazad u luku. Dodaje se da glavno naoružanje krstarice nije oštećeno i da je posada evakuisana, kao i da nije potonula.

Morska tvrđava

„Moskva“ je vodeći brod Crnomorske flote Rusije i projekta 1164 Atlant, a pod imenom „Slava“ porinut je 1983. godine, dok je sadašnji naziv dobio 1996.

Brod je opremljen sa 16 raketnih lansera P-1000 „vulkan“, dometa od najmanje 700 kilometara.

- Požar na brodu je pod kontrolom. Nema vidljivog plamena. Zalihe municije više ne eksplodiraju. Krstarica „Moskva“ je i dalje na površini. Glavna raketna oružarnica nije oštećena. Posada je evakuisana na obližnja plovila Crnomorske flote. Preduzimaju se mere da se krstarica odvuče u luku. Istražuje se uzrok požara - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Profimedia

 

O incidentu je obavešten i predsednik Rusije Vladimir Putin, saopštio je portparol predsednika Dmitrij Peskov, odbivši da precizira kako je šef države reagovao na ovu vest.

- Ne mogu vam ništa reći. Preko vojske se redovno šalju izveštaji vrhovnom komandantu - rekao je Peskov, koji nije odgovorio na novinarsko pitanje šta se tačno dogodilo na brodu.

„Moskva“ je drugi veliki brod za koji je poznato da je pretrpeo ozbiljna oštećenja od početka rata, pošto je prošlog meseca Ukrajina saopštila da je uništila desantni brod „Orsk“ u Azovskom moru.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
patriota

15.04.2022 08:41

Sve vojne operacije vodi NATO. Oficiri i specijalci Delta, komandosi SAS , legionari Francuske Legije stranaca, plaćenici koje regrutuju Amerikanci i Englezi, naoružanje i izvidjačko-osmatračka-radarska oprema NATO-a radi u punom kapacitetu. Sateliti, avaksi, osmatranje i akcije iz rumunskog dela Crnog mora, koje je veoma blizu Mariupolju. Ovo je rat izmedju USA-NATO i Rusije.

Mile

15.04.2022 10:21

Samo napred naša Ukrajinska braćo! Vi ste nama spasili naše JAT avione skloneći ih u Ukrajinu 1999 i brzinski ste obučavali naše pilote i odbili ste da nam date sankcije. __ Ona naša Rusija nikad ništa nije nama pomogla osim za njen interes... Čak je ubrzo potpisala da nam se stave sankcije i ubrzo napustila Kosovo da mogu da krenu i napadi na nas. Cela Srbija gledala i čekala ruski PVO a oni nas lagali da su ga i poslali... __ Hvala vam Ukrajino naša, budite samo jaki i uništite zločestu Rusiju. Vojvodina je uvek uz vas braćo Ukrajinci. SLAVA Vam!