PREDSEDNIČE, UPOTREBIMO NUKLEARNO ORUŽJE General-potpukovnik Rosgvardije uputio jasnu pretnju Zapadu (VIDEO)
Foto: Alo/ilustracija/TanjugAP/shutterstock

Prema Kadirovu, koji je takođe i genaral-potpukovnik Rosgvardije, Rusija tokom specijalne operacije može da deluje mnogo radikalnije – do upotrebe nuklearnog oružja.

- Kada bi me pitali šta bih uradio, odgovorio bih da ako je bar jedan plaćenik u Ukrajini, onda ćemo na određenim mestima udarati taktičkim nuklearnim oružjem da se ne šale sa nama - rekao je čečenski lider.

Ramzan Kadirov je najavio i planove ruskih trupa da pređu u ofanzivu na Mariupolj i druge delove Luganske i Donjecke Narodne Republike. Dalje, prema Kadirovu, oni će zauzeti Kijev.

Kadirov je podsetio da se Rusi ne bore protiv civila u Ukrajini – specijalna operacija se sprovodi protiv nacionalista i drugih „šejtana”.

Dakle, u podrumu preduzeća Azovstal u Mariupolju nalazi se oko 170 ranjenih boraca nacionalističkih formacija koji će uskoro biti uništeni.

Takođe, kako bi izbegao nepotrebne žrtve, Kadirov je zamolio Ukrajinke da sa fronta odvedu kući svoje muževe i braću, koji pružaju otpor ruskim oružanim snagama.

Neki ruski analitičari povodom ovih izjava Kadirova, smatraju da je takav razvoj događaja moguć, i da je njegovo upozorenje o upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini otvorena pretnja nekim zapadnim strukturama.

Rusi su upravo juče i danas ponovo upotrebili najopasnije hipersonično oružje „Kinžal“ i to na nekoliko lokacija. Treba znati da je „Kinžal“ prvenstveno namenjen nošenju nuklearnih glava, te da ovakvo oružje Zapad nema.

Analitičari smatraju da je poruka Kadirova otvorena pretnja Zapadu, te da je Rusija posebno iznervirana izjavom Žozepa Borela da će rat protiv Rusije biti dobijen na bojnom polju.

Ova jeziva pretnja Kadirova je pre svega upućena Borelu ali i celom Zapadu. Borel je visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku te je jasno da njegove pretnje Rusije nisu nastale samoinicijativno već je dobio signal sa kompetentnog mesta.

Stiče se utisak da je ponovna upotreba hipersoničnog oružja u Ukrajini, ovog puta bez nuklearne glave, poslednja opomena Zapadu.

No nevesela činjenica je stvarnost u kojoj će po proceni nekih ruskih analitičara, u Ukrajini zaista biti upotrebljeno nuklearno oružje, najverovatnije sa manjim punjenjem, tek toliko da se vidi jasna poruka Moskve: „Tu smo i nećemo odustati dok ne završimo posao. Vodite računa šta radite jer smo spremni i za nuklearni rat“.

Po mišljenju mnogih ruskih analitičara, sva je prilika da mnogim zapadnim političarima zaista treba neki jači udar iz pravca Rusije da shvate da se Rusija ne šali i da njihova ubeđenost da Moskva neće preći prag nije realna.

Oni smatraju da je Zapad već prešao ruski prag tolerancije i to posle jasnih upozorenja šta su ruske crvene linije.

Najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading