LUKAŠENKO:  Buča je specijalna operacija Velike Britanije
EPA

Prema rečima Lukašenka, zajedno sa našim ruskim prijateljima smo potpuno – od prvog do poslednjeg časa – otkrili ovu podlu poziciju Zapada.

-Razmotrili smo provokaciju u Buči. Svi viču da je trebalo odmah uvesti još jedan paket sankcija i to je poznato. Danas smo razmotrili specijalnu operaciju, kao i psihološku specijalnu operaciju koju su sproveli Englezi,- istakao je on.

Lukašenko je takođe dodao da može da pomogne po pitanju materijala za istragu pripreme operacije u Buči i da ih obezbedi.

Ako su vam potrebne adrese, lozinke, brojevi automobila, i marke vozila kojima su stigli u Buču, ruska Federalna služba bezbednosti može da obezbedi ove materijale. Ako ne, mi ćemo pomoći u tome", dodao je beloruski predsednik.

Azov se grčevito brani, Rusi preuzeli obalu! - Alo.rs


On je takođe ocenio da je Rusija bar malo zakasnila s početkom specijalne operacije u Ukrajini, ruska teritorija bi pretprela razoran napad.

Da je Rusija bar malo zakasnila s početkom specijalne operacije u Ukrajini, ruska teritorija pretprela bi razoran napad, kao i susedne oblasti, rekao je on.


Beloruski lider je naglasio da njegova zemlja nikome neće dozvoliti da puca u leđa ruskom čoveku.


Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine.

On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.


Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila.

Putin: Ako bude pregovora sa Ukrajinom... - Alo.rs

Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.


Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Luka

13.04.2022 10:31

U pravu ste presjednik Lukašenko,takvih namješetenih englesko-američkih provokacija mi smo se na Balkanu i Srbiji nagledali i doživjeli